Limas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiji limas juru opat kalawan luhur t

Dina élmu ukur, limas nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu diwatesan ku dadampar nu ngawangun juru-n (sisi-n) sarta sisi-sisi ajegna ngawangun sisi tilu.

Congcot bisa disebut minangka limas kalawan dadampar mangrupa bunderan.

Limas kalawan dadampar nu mangrupa pasagi bener disebut ogé piramida.

Rumus limas[édit | sunting sumber]

Lega beungeut[édit | sunting sumber]

Lega beungeut limas kalawan dadampar sisi-n bisa diitung kalawan rumus kieu:

L = Lega Alas + n\cdot Lega Sisi Ajeg

Eusi (volume)[édit | sunting sumber]

V = \frac{1}{3}\cdot Lega Alas \cdot t