Logo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Logo LibreOffice, IBM jeung International Bureau of Weights and Measures.
Chiswick Lion.png

Logo nya éta grafik tanda atawa lambang nu umum digunakeun ku pangusaha komersil, organisasi jeung individu keur ngabantuan sarta ngapromosikeun ka publik sacara instan. Logo nu hadé nya éta logo nu murni grafik (simbol atawa ikon) atawa eusina ngaran organisasi (logotype atawa kekecapan).[1]

History[édit | sunting sumber]

Sababaraha pamanggih jeung tehnik geus méré konstribusi keur nyieun logo kontemporér, kaasup segel silinder (c.2300 BCE), Koin (c.600 BCE), difusi trans-budaya logo basa, lambang, tanda, pérak unggulan jeung ngamekarkeun sajarah printing.[2]

Salaku revolusi industri nu dikonversikan ku masarakat kulon ti séktor agraria atawa tatanén keur industri di abad ka-18 jeung 19, fotografi jeung lotografi nu boga konstribusi nu kakoncara pisan di industri iklan nu kaintegrasi ku tipografi jeung citra dina hiji kaca nu sarua. Iwal ti éta, tipografi éta sorangan ngalaman révolusi bentuk jeung ekspresi nu mekar. [2]

Kamekaran Logo, ayeuna geus kacida mekarna. Kumargi unggal kagiatan dina widang iklan, ngabutuhkeun logo nu sabenerna sacara teu langsung bakal ngirut konsumén nu nempo iklan éta. Sakapeung konsumén leuwih kairut ku Logo hiji instansi tibatan kudu nempo spesifikasi hiji hal.[2]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Wheeler, Alina. Designing Brand Identity ©2006 John Wiley & Sons, Inc. (page 4) ISBN 978-0-471-74684-3
  2. a b c Meggs, Philip B. (1998). A History of Graphic Design, Third, 159–161, John Wiley & Sons, Inc..
Nulis.jpg