Lordosis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Lordosis

Lordosis nyaéta salah sahiji kondisi kalainan tulang tonggong bagian handap nu nyababkeun tulang tonggong bagian handap béngkok kaleuleuwihan.[1] Tulang tukang miboga wangun dasar kawas kurva ti bagian beuheung nepi ka tonggong luhur.[1] Sedengkeun dina tonggong bagian handap boga fungsi keur ngadukung saraf jeung beurat kana bagian sirah.[1] Kaayaan lordosis teu miboga dasar kawas kitu jeung katinggali leuwih béngkok antukna nyababkeun tekenan nu beurat teuing kana bagian tulang tukang.[1] Kaayaan ieu sok ngabalukarkeun rasa nyeri nu keleuwihan dina bagian tonggong handap.[1] Kondisi lordosis gapang katingali ku kaayaan tonggong nu ngawangun hurup C dina bagian tonggong handap.[1] Lordosis mangrupa kaayaan di mana lumbal spinalis (tulang tukang pas di luhur bujur) béngkok ka jero.[2] Béngkok lordotik seutik kaasup normal.[2] Loba teuing kabéngkokan lordotik disebut lordosis.[2] Lordosis mangrupa lalawanan tina kifosis.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (id)Lordosis (diakses 9 Pebruari 2016)
  2. a b c d (id)Arti Lirdosis (diakses 9 Pebruari 2016)


Nulis.jpg