Lordosis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Lordosis

Lordosis nyaéta salah sahiji kondisi kalainan tulang tonggong bagian handap nu nyababkeun tulang tonggong bagian handap béngkok kaleuleuwihan.[1] Tulang tukang miboga wangun dasar kawas kurva ti bagian beuheung nepi ka tonggong luhur.[1] Sedengkeun dina tonggong bagian handap boga fungsi keur ngadukung saraf jeung beurat kana bagian sirah.[1] Kaayaan lordosis teu miboga dasar kawas kitu jeung katinggali leuwih béngkok antukna nyababkeun tekenan nu beurat teuing kana bagian tulang tukang.[1] Kaayaan ieu sok ngabalukarkeun rasa nyeri nu keleuwihan dina bagian tonggong handap.[1] Kondisi lordosis gapang katingali ku kaayaan tonggong nu ngawangun hurup C dina bagian tonggong handap.[1] Lordosis mangrupa kaayaan di mana lumbal spinalis (tulang tukang pas di luhur bujur) béngkok ka jero.[2] Béngkok lordotik seutik kaasup normal.[2] Loba teuing kabéngkokan lordotik disebut lordosis.[2] Lordosis mangrupa lalawanan tina kifosis.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (id)Lordosis (diakses 9 Pebruari 2016)
  2. a b c d (id)Arti Lirdosis (diakses 9 Pebruari 2016)


Nulis.jpg