Mésozoikum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fosil tetep tina jaman Mésozoikum.

Éra Mésozoikum nyaéta jaman dinosaurus jeung lumangsung ampir 180 juta taun ti sakitar 250 nepi ka 66 juta tahun ka tukang. Mangsa ieu kaasup 3 periodé anu disebut éra Trias, Jurassik, jeung Cretaceous. Kapunahan massal nunjukkeun awal jeung akhir éra Mésozoikum. Kapunahan anu nyababkeun transisi tina éra Paléozoikum ka éra Mesozoikum mangrupa kapunahan pangbadagna di bumi ieu. Kapunahan ieu ngancurkeun kira-kira 95% sakabéh kahirupan laut jeung 70% kahirupan darat. Ieu ngawenangjeun dinosaurua lebet jeung netepkeun peranna salaku penguasa. Éra ieu ditungtungan jeung Great Extintion anu nandaan tungtung dinosaurus nalika éra Kénozoikum dimimitian.[1]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "The Mesozoic Era". scienceviews.com. Diakses tanggal 2019-11-11.