Ma Huateng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ma Huateng
Ngaran asli马化腾
Gumelar29 Oktober 1971 (1971-10-29) (yuswa 48)
Chaoyang, Shantou, Guangdong.
PadumukanShenzhen
KabangsaanBandéra Républik Rahayat Tiongkok Républik Rahayat Tiongkok
Alma materUniversitas Shenzen
PagawéanPendiri, ketua dan CEO dari Tencent
Harta beresihGreen Arrow Up Darker.svg US$55.3 Juta (Juni 2020)[1]
Situs web
tencent.com

Ma Huateng (Tionghoa basajan: 马化腾; pinyin: Mǎ Huàténg; gumelar 29 Oktober 1971; umur 48 taun) atawa Pony Ma[2] nyaeta pangadeg perusahaan Tencent sumping ti Cina. Dumasar kana itungan real-time dina Bursa Saham Hong Kong, anjeunna namina jalmi anu paling sugih di Asia sabab perusahaan anu didirikeun anjeunna, Tencent, suksés ngiringan paningkatan kauntungan 2,95 persen. Hasilna, Ma Huateng kéngingkeun 1 miliar dolar, nambihan kakayaan niche na kanggo 37 milyar dolar, langkung tiheula Jack Ma kalayan total aset 34,6 miliar dollar. Tencent mangrupikeun salah sahiji perusahaan game online panggedéna di dunya. Salah sahiji produk na anu diciptakeun, WeChat, nyaéta aplikasi olahtalatah ngarah sareng sering dianggo ku komunitas Cina, anu mangrupikeun rengking panggedéna sareng kalolobaan pangguna internet di dunya.[3][4]

Rujukan[édit | édit sumber]


Soekarno.jpg