Mabét jumroh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Mabét jumroh atawa lémpar jumroh nyaéta hiji kagiatan nu mangrupa bagéan tina ibadah haji taunan ka kota suci Mekah, Arab Saudi. Para jama'ah haji mabétan tilu tihang (jumroh; basa Arab: jamarah, jamak: jamaraat) ku batu-batu leutik nu ieu tihang téh ayana di hiji tempat nu ngaranna komplék Sasak Jumroh, di kota Mina nu nganjrek di deukeut Mekah.

Para jama'ah ngumbulkeun éta babatuan ti taneuh ngampar Muzdalifah sarta mabétkeunana. Ieu kagiatan téh mangrupa kagiatan kasasalapan dina runtuyan kagiatan-kagiatan ritual nu kudu dilakonan nalika ngalaksanakeun ibadah haji, sarta umumna mah narik jumlah pamilon nu pohara lobana (nepi ka leuwih ti sayuta jama'ah).