Madeira

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lokasi kapuloan Madeira
Pasebaran pulo-pulo ti kapuloan (teu kaasup Kapuloan Savage)

Madeira mangrupa hiji kapuloan Portugis nu aya di antara 32°45′N 17°00′W / 32.75°N 17°W / 32.75; -17 jeung 32°45′N 17°00′W / 32.75°N 17°W / 32.75; -17, kirang ti 400 km kaléreun Tenerife, Kapuloan Canary, di bagian kalér Samudra Atlantik, sarta mangrupa bagian pangluarna ti Uni Eropa.[1] Kapuloan ieu diwangun ti hiji bagian mayor ti dua Daérah otonom di Portugal (nu lian nya éta Asores aya di kalér-kuloneun), nu ngawengku kapuloan Madeira, Pulo Porto Santo, jeung Desertas, diadministrasi babarengan jeung kapuloan nu kapisah, Kapuloan Savage.

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "EUROPA - Glossary - Outermost regions". Europa.eu. 17 Juli 2008. Diakses pada 30 Juli 2010. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]



Countries.png