Lompat ke isi

Mahaguru Manikmaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Mahaguru atawa Resiguru Manikmaya nyaéta Raja munggaran di Karajaan Kedan ti taun 526 - 568 M, minantu Raja Tarumanagara ka-7 Maharaja Suryawarman.[1]

Biografi[édit | édit sumber]

Peta Karajaan Sunda.

Dina taun 526 M, Resi Mahaguru Manikmaya nu nikah jeung Dewi Tirtakancana, putrina Maharaja Suryawarman, Raja Tarumanagara ka-7 ngadegkeun karajaan Kendan. Inyana resi asal ti katurunan kulawarga Calankayana, India Kidul nu geus ngalalana ka nusantara nepi ka jadi minantu Raja Tarumanagara.

Kasultanan BantenKasultanan CirebonSumedanglarangKarajaan SundaKendanTarumanagaraSalakanagara


Catetan[édit | édit sumber]

  1. Wangsakerta, Pangeran. 1680 Pustaka Rajyarajya i Bhumi Nusantra. Parwa II, Sarga 4. Naskah Milik Museum Negeri Jawa arat.

Pranala[édit | édit sumber]