Maluku

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maluku
Coat of arms of Maluku.svg

Lambang Maluku
Maluku in Indonesia (special marker).svg

Peta lokasi Maluku
Koordinat
Dasar hukum UU 20/1958, UU 46/1999, UU 40/2003
Tanggal penting
Ibu kota Ambon
Gubernur Ir. H. Said Assagaff
Lega 712.479 km2
  • 658.294,69 km2 lautan
  • 54.185 km2 daratan
  • 632 pulo gedé jeung leutik
Pangeusi 1.277.414 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 7
Kota 1
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Ambon, Suku Lumoli, Suku Nuaulu, Suku Pelauw, Suku Rana
Ageman Protestan, Katolik, Islam
Basa Basa Indonésia
Zona waktu WIT
Lagu Daérah Sarinandé, Burung Kakak Tua

Ramatloka resmi: http://www.malukuprov.go.id

(?)

Maluku nyaéta Daérah Tingkat I, nu statusna propinsi di Indonésia. Ibukotana aya di Ambon.

Sosial kamasarakatan[édit | édit sumber]

Suku bangsa[édit | édit sumber]

Suku bangsa Maluku didominasi ku ras suku bangsa Mélanésia Pasifik, nu masih sakulawarga jeung Fiji, Tonga, sarta sababaraha bangsa kapuloan nu sumebar di kapuloan Samudra Pasifik.[1]

Ageman[édit | édit sumber]

Mayoritas pangeusi di Maluku ngagem ageman Kristen atwa Islam. Hal ini disababkeun ku ayana pangaruh penjajahan Portugis jeung Spanyol saméméh Walanda nu nyebarkeun kakristenan, sarta pangaruh Kasultanan Ternaté jeung Tidore nu nyebarkeun Islam di wilayah Maluku.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Buru.jpeg
Kabupatén Buru Namléa
Locator map of Buru Regency in Maluku.png
2
Lambang Kabupaten Buru Selatan.png
Kabupatén Buru Kidul Namrolé
Locator map of South Buru Regency in Maluku.png
3
Lambang Kabupaten Kepulauan Aru.jpg
Kabupatén Kapuloan Aru Dobo
Locator map of Aru Islands Regency in Maluku.png
4
Lambang Kabupaten Maluku Barat Daya.png
Kabupatén Maluku Barat Daya Tiakur
Locator map of Southwest Maluku Regency in Maluku.png
5
Lambang Kabupaten Maluku Tengah.png
Kabupatén Maluku Tengah Masohi
Locator map of Central Maluku Regency in Maluku.png
6
Lambang Kabupaten Maluku Tenggara.gif
Kabupatén Maluku Tenggara Langgur
Locator map of Southeast Maluku Regency in Maluku.png
7
Lambang Kabupaten Maluku Tenggara Barat.jpg
Kabupatén Maluku Tenggara Kulon Saumlaki
Locator map of Tanimbar Islands Regency in Maluku.png
8
Lambang Kabupaten Seram Bagian Barat.gif
Kabupatén Seram Bagéan Kulon Piru
Locator map of West Seram Regency in Maluku.png
9
Lambang Kabupaten Seram Bagian Timur.png
Kabupatén Seram Bagéan Wétan Bula
Locator map of East Seram Regency in Maluku.png
10
Lambang Ambon.png
Kota Ambon -
Locator map of Ambon City in Maluku.png
11
Lambang Kota Tual.png
Kota Tual -
Locator map of Tual City in Maluku.png


Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. périodeu Nami Gubernur Katerangan
1 1950 - 1955 Mr. J.J. Latuharhary
2 1955 - 1960 M. Djosan
3 1960 - 1965 Muhammad Padang
4 1965 - 1968 G.J. Latumahina
5 1968 - 1973 Soemitro
6 1973 - 1975 Soemeru
7 1975 - 1980 Hasan Slamet
8 1980 - 1985 Hasan Slamet
9 1985 - 1990 Sebastian Soekoso
10 1990 - 1993 Sebastian Soekoso
11 1993 - 1998 M. Akib Latuconsina
12 1998 - 2003 Dr.M.Saleh Latuconsina
13 2003 - 2008 Brigjen TNI (Purn) Karel Alberth Ralahalu

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Hidayah, Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Prenada Media. ISBN 9789794619292. 


Flag of Indonesia.svg