Maluku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Maluku
Coat of arms of Maluku.svg

Lambang Maluku
Locator maluku final.png

Peta lokasi Maluku
Koordinat
Dasar hukum UU 20/1958, UU 46/1999, UU 40/2003
Tanggal penting
Ibu kota Ambon
Gubernur Ir. H. Said Assagaff
Lega 712.479 km2
  • 658.294,69 km2 lautan
  • 54.185 km2 daratan
  • 632 pulo gedé jeung leutik
Pangeusi 1.277.414 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 7
Kota 1
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Ambon, Suku Lumoli, Suku Nuaulu, Suku Pelauw, Suku Rana
Ageman Protestan, Katolik, Islam
Basa Basa Indonésia
Zona waktu WIT
Lagu Daérah Sarinandé, Burung Kakak Tua

Ramatloka resmi: http://www.malukuprov.go.id

(?)

Maluku nyaéta Daérah Tingkat I, nu statusna propinsi di Indonésia. Ibukotana aya di Ambon.

Sosial kamasarakatan[édit | édit sumber]

Suku bangsa[édit | édit sumber]

Suku bangsa Maluku didominasi ku ras suku bangsa Mélanésia Pasifik, nu masih sakulawarga jeung Fiji, Tonga, sarta sababaraha bangsa kapuloan nu sumebar di kapuloan Samudra Pasifik.

Ageman[édit | édit sumber]

Mayoritas pangeusi di Maluku ngagem ageman Kristen atwa Islam. Hal ini disababkeun ku ayana pangaruh penjajahan Portugis jeung Spanyol saméméh Walanda nu nyebarkeun kakristenan, sarta pangaruh Kasultanan Ternaté jeung Tidore nu nyebarkeun Islam di wilayah Maluku.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Buru.jpeg
Kabupatén Buru Namléa
Kabupaten Buru.PNG
2
Lambang Kabupaten Buru Selatan.png
Kabupatén Buru Kidul Namrolé
Kabupaten Buru Selatan.PNG
3
Lambang Kabupaten Kepulauan Aru.jpg
Kabupatén Kapuloan Aru Dobo
Kabupaten Kepulauan Aru.PNG
4
Lambang Kabupaten Maluku Barat Daya.png
Kabupatén Maluku Barat Daya Tiakur
Kabupaten Maluku Barat Daya.PNG
5
Lambang Kabupaten Maluku Tengah.png
Kabupatén Maluku Tengah Masohi
Kabupaten Maluku Tengah.PNG
6
Lambang Kabupaten Maluku Tenggara.gif
Kabupatén Maluku Tenggara Langgur
Kabupaten Maluku Tenggara.PNG
7
Lambang Kabupaten Maluku Tenggara Barat.jpg
Kabupatén Maluku Tenggara Kulon Saumlaki
Kabupaten Maluku Tenggara Barat.PNG
8
Lambang Kabupaten Seram Bagian Barat.gif
Kabupatén Seram Bagéan Kulon Piru
Kabupaten Seram Bagian Barat.PNG
9
Lambang Kabupaten Seram Bagian Timur.png
Kabupatén Seram Bagéan Wétan Bula
Kabupaten Seram Bagian Timur.PNG
10
Lambang Ambon.png
Kota Ambon -
Kota Ambon (Maluku).PNG
11
Lambang Kota Tual.png
Kota Tual -
Kota Tual.PNG


Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. périodeu Nami Gubernur Katerangan
1 1950 - 1955 Mr. J.J. Latuharhary
2 1955 - 1960 M. Djosan
3 1960 - 1965 Muhammad Padang
4 1965 - 1968 G.J. Latumahina
5 1968 - 1973 Soemitro
6 1973 - 1975 Soemeru
7 1975 - 1980 Hasan Slamet
8 1980 - 1985 Hasan Slamet
9 1985 - 1990 Sebastian Soekoso
10 1990 - 1993 Sebastian Soekoso
11 1993 - 1998 M. Akib Latuconsina
12 1998 - 2003 Dr.M.Saleh Latuconsina
13 2003 - 2008 Brigjen TNI (Purn) Karel Alberth Ralahalu


Flag of Indonesia.svg