Manaslu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Manaslu
Sunrise, Manaslu.jpg
Manaslu wanci isuk
Titik pangluhurna
Luhurna8,163 m (26,781 ft) 
Rengking 8
Prominén3,092 m (10,144 ft)  [1]
Ranked 80th
Isolasi106 kilometres (66 mi)
Kadaptar diEight-thousander
Ultra
Panamaan
TarjamahanGunung para arwah/dewa
Basa ti namaSansakerta
Géografi
Lua error in Modul:Location_map at line 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Nepal" nor "Template:Location map Nepal" exists.
LokasiGorkha ,Manang-Gandaki Zone, Nepal
Pagunungan indukMansiri Himal, Himalayas
Pamanjatan
Pandakian mimiti9 Mei 1956 ku tim urang Jepang
(First winter ascent 12 January 1984 Maciej Berbeka and Ryszard Gajewski)
Rute panggampangnasnow/ice climb


Manaslu (Népali: मनास्लु, dipikawanoh ogé minangka Kutang) nyaéta gunung pangjangkungna kadalapan di dunya dina 8,163 metres (26,781 ft) ti beungeut laut.[1] Perenahna di Mansiri Himal, bagian ti Himalaya Nepal, di bagian wewengkon kulon-nengah Nepal. Harti ngaranna nyaéta "Gunung arwah", tina basa Sansakerta manasa, nu hartina "weruh" atawa "jiwa".[2] Manaslu ditaekan munggaran dina tanggal 9 Mei 1956 ku Toshio Imanishi jeung Gyalzen Norbu, anggota tina ekspedisi Jepang.[2] Lamun gunung Everest dianggap minangka gunungna urang Inggris, ari gunung Manaslu mah leuwih dipikawanoh minangka gunungna urang Jepang.[3][4][5]


Nulis.jpg



Sumber Réferensi[édit | édit sumber]

  1. a b c "High Asia II: Himalaya of Nepal, Bhutan, Sikkim and adjoining region of Tibet". Peaklist.org. Diakses tanggal 2014-05-29. 
  2. a b "Manaslu Facts and History". Everest News. Diakses tanggal 2010-04-10. 
  3. Mayhew, p. 326
  4. Reynolds, pp. 11–15
  5. "Manaslu". Summitpost. Diakses tanggal 2010-04-10.