Manaslu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Manaslu
Sunrise, Manaslu.jpg
Manaslu wanci isuk
Luhurna 8.163 m (26,780 ft)
Rengking 8
Prominence 3.092 m (10,140 ft)[1]
Ranked 80th
Daptar Eight-thousander
Ultra
Tarjamah Gunung para arwah/dewa (Sansakerta)
Lokasi
Nepal
Lokasi Gorkha ,Manang-Gandaki Zone, Nepal
Range Mansiri Himal, Himalayas
Koordinat 28°32′57″N 84°33′27″E / 28.54917°N 84.55750°E / 28.54917; 84.55750Koordinat: 28°32′57″N 84°33′27″E / 28.54917°N 84.55750°E / 28.54917; 84.55750[1]
Climbing
First ascent 9 Mei 1956 ku tim urang Jepang
(First winter ascent 12 January 1984 Maciej Berbeka and Ryszard Gajewski)
Rute panggampangna snow/ice climb


Manaslu (Népali: मनास्लु, dipikawanoh ogé minangka Kutang) nyaéta gunung pangjangkungna kadalapan di dunya dina 8,163 metres (26,781 ft) ti beungeut laut.[1] Perenahna di Mansiri Himal, bagian ti Himalaya Nepal, di bagian wewengkon kulon-nengah Nepal. Harti ngaranna nyaéta "Gunung arwah", tina basa Sansakerta manasa, nu hartina "weruh" atawa "jiwa".[2] Manaslu ditaekan munggaran dina tanggal 9 Mei 1956 ku Toshio Imanishi jeung Gyalzen Norbu, anggota tina ekspedisi Jepang.[2] Lamun gunung Everest dianggap minangka gunungna urang Inggris, ari gunung Manaslu mah leuwih dipikawanoh minangka gunungna urang Jepang.[3][4][5]


Nulis.jpg



Sumber Réferensi[édit | édit sumber]

  1. a b c "High Asia II: Himalaya of Nepal, Bhutan, Sikkim and adjoining region of Tibet". Peaklist.org. Diakses tanggal 2014-05-29. 
  2. a b "Manaslu Facts and History". Everest News. Diakses tanggal 2010-04-10. 
  3. Mayhew, p. 326
  4. Reynolds, pp. 11–15
  5. "Manaslu". Summitpost. Diakses tanggal 2010-04-10.