Masjid Al Imtizaj Bandung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masjid Al Imtizaj Bandung nyaéta salah sahiji masjid nu aya di puseur Bandung, wangunana miboga ciri has arsitektur Tionghoa.[1] Masjid ieu ayana di Jalan Banceuy No. 8.[1] Loba jalma nu kairut ku arsitektur masjid ieu.[1] Harti Al Imtizaj nyéta ngahijikeun atawa dina bahasa Tionghoa Ronghe.[1]

Al Imtizaj mangrupa masjid arsitektur budaya tionghoa ku sabab éta bisa ogé disebuut Klenteng Berkubah ku sabab di jero wangunan ieu aya gapura nu wangunna saperti klenteng tapi diluhurna aya kubah nu biasa jadi siloka wangunan masjid di Indonésia.[1]

Baheula masjid ieu dibangun pikeun ngaronjatkeun budaya seni tiongkok dina khasanah ngahijikeun etnis tionghoa Islam jeung umat Islam séjénna.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Sajarah munggaran dibangunna masjid ieu, mimitina ti kahayang Bapak HR. Nuriana (mantan Gubernur Jawa Kulon) pikeun ngawangun masjid keur Muallaf hususna pikeun muallaf etnis tionghoa.[1] Tim arsitekna dipupuhuan ku Ir Danny Swardany MBA, nu mangrupa arsitek masjid Atta'awun Bogor nu jadi salah sahiji Monumen Kebersamaan Masyarakat Jawa Barat.[1][2] Masjid ieu diresmikeun dina tanggal 6 Agustus 1429 H ku Bapak Nuriana nu diaranan Masjid Al Imtizaj.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i "Masjid Al Imtizaj Bandung | Informasi Seputar Kota Bandung - Menjelajah Bandung" (dalam bahasa en-US). Menjelajah Bandung. 2017-05-27. http://www.mbandung.com/acara-ramadhan/masjid-al-imtizaj-bandung.html. Diakses pada 2017-10-24 
  2. a b "Masjid Al-Imtizaj Bandung bukti Islam tak selamanya Arab" (dalam bahasa id). Rappler. https://www.rappler.com/world/regions/asia-pacific/indonesia/98430-masjid-al-imtizaj-bandung-islam-tionghoa. Diakses pada 2017-10-24 


Nulis.jpg