Melly Goeslaw

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Melly Goeslaw

Melly Goeslaw ngaran aslina Mellyana, lahir 7 Januari 1974. Manéhna salah sahiji panyanyi sarta panulis lagu anu geus ngorbitkeun loba panyanyi.[1] Anak hiji-hijina ti pasangan Ersi Sukaesih sarta (Alm) Melky Goeslaw ieu geus suksés nyiptakeun rupa-rupa lagu, di antarana lagu anu judulna Jika manéhna duét bareng jeung urut vokalis band Déwa 19, Ari Lasso.[1]

Saterusna kesuksesanna nyiptakeun lagu Menghitung hari anu dinyanyikeun ku Krisdayanti sarta lagu Hati yang Terpilih anu dibawakeun ku Rossa.[1]

Sajaba ti éta lagu-lagu pamajikan musisi Anto Hoed ieu loba jadi sountrack film, di antarana, Ost. Ada apa dengan cinta (2002), Ost. Eiffel Im In Love (2003) sarta Ost. Apa artinya cinta (2005).[1] Sajaba ti éta manéhna ogé nyieun albeum Intuisi (2004) sarta Mindsoul (2007), anu sawatara lagunana mibanda bit anu leuwih gancang.[1]

Melly babarengan jeung Anto Hoed ayeuna leuwih mindeng kalibet dina pembuatan soundtrack film layar lébar tinimbang albeum sorangan.[1] Melly anu ngaranna asup dina jajaran 17 Class Music Heroes ieu dipercaya nyieun soundtrack film religi, Ketika Cinta Bertasbih.[1] Di soundtrack film ieu ogé, Melly nyanyikeun lagu Ketika Cinta Bertasbih.[1]

Kawas penyanyi séjénna, Melly ogé boga impian ngayakeun konser tunggal.[1] Sarta dina taun 2009, impian éta bakal kabiruyungan.[1] Kalayan dimotori ku KD Production milik artis Krisdayanti, Melly baris manggelarkeun konsér.[1] Konsér tunggal bertajuk Glow ieu diayakeun dina Agustus 2009.[1]

Patali jeung konser Glow, mecenghul berita anu ngejutkeun anu ngomong duit ratusan juta anu kuduna jadi hak Melly acan dibayarkeun ku Krisdayanti salaku nu boga KD Production.[1] Balukarna hubungan di antara maranéhanana jadi renggang.[1] Tapi, Anto, salaki Melly néngtéréwéléng ngenaan kabar ieu.[1]

Melly ngarasa nagara tacan méré hak-hak sapinuhna, nyieun GASS (Gabungan Artis sarta Seniman Sunda). Manéhna ogé ditunjuk minangka pupuhu organisasi ieu.[1] Sajaba ti éta, Melly Goeslaw dinobatkan jadi duta Hak Kakayaan Intelektual (HKI) 26 April 2011.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p (id)biografi(diakses kaping 21 november 2011)
  2. (id)[1](diakses kaping 23 november 2011)