Mew

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Personil Mew keur nawisan albumna

Mew nyaéta salah sahiji grup musik rock progresive anu dibentuk ku Jonas Bjerre (vokal, gitar), Bo Madsen (gitar), Silas Utke Graae Jørgensen (drum), Johan Wohlert (bass) di Hellrub, Copenhagen, Denmark taun 1994[1]. Personil Mew mulai maén musik babarengan taun ti 1995[2]. Ayana Mew méré dampak anu kacida gedéna pikeun grup musik indie séjénna di Denmark saperti Carpark North, Swan Lee, jeung Saybia[1]. Tur pertama Mew dimulai di Amérika Serikat tanggal 14 Maret 2007[2]. 1 April 2006, Wohlert kaluar ti grup sabab hayng ngabéakkeun waktuna jeung kabogohna (personil Rosendah anu basa éta keur kakandungan), terus Wohler jeung kabogohna nyieun grup dua The Storm[1].

Diskografi[édit | édit sumber]

Album pertama Mew nyaéta A TRIUMPH FOR A MAN anu dirilis taun 1997 anu dirilis ulang taun 2006[2]. Taun 2000, Mew ngarilis album HALF THE WORLD IS WATCHING ME ANU DIRILIS ULANG aGUSTUS 2007[2]. Mew mulai kasohor nalika album katiluna FRANGERS dirilis (2003)[1][2]. Diteruskeun ku album AND THE GLASS HANDED KITES anu dirilis di Denmark 19 Séptember 2005[2]. Sabada ngiluan tur Eropa jeung REM, ngaran Mew leuwih kasohor batan saacanna, malah mah nepi ka ngaborong opat panglélér di Acara Danish Music Awards taun 2006[1]. 17 Agustus 2009, Mew ngarilis album NO MORE STORIES anu dirilis di Tilu nagara dina kurun waktu anu béda[1]. Album kompilasi Mew EGGS ARE FUNNY dirilis taun 2010, eusina aya 14 lagu ti album-album saméméhna jeung lagu-lagu anyar[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Mew-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 31 Oktober 2011)
  2. a b c d e f (en)Mew-Last.fm (diaksés tanggal 31 Oktober 2011)


Nulis.jpg



bb