Mochtar Kusumaatmadja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mochtar Kusumaatmadja (1978)

Mochtar Kusumaatmadja (babar di Jakarta, 17 April 1929; umur 82 tahun), akademisi, diplomat Indonésia. Kungsi ngajabar jadi Menteri Kehakiman ti yaun 1974 nepi ka 1978 sarta Menteri Luar Negeri ti taun 1978 nepi ka1988..[1]

Sajaba ti éta, anjeunna ogé guru besar di Fakultas Hukum Universitas Padjadjaran, Bandung. Pamanggihna ngeunaan hukum nu unina "Hukum adalah keseluruhan azas-azas dan kaedah-kaedah yang mengatur kehidupan masyarakat, termasuk didalamnya lembaga dan proses untuk mewujudkan hukum itu kedalam kenyataan", dianggap pangloyogna dina nyurahan hukum kiwari.[1] Ieu Doktrin jadi Mazhab anu dianut di Fakultas Hukum Universitas Padjadjaran nepi ka kiwari.[1]

Mochtar nu ngamimitian karir diplomasina nalika umurna masih 29 taun ieu téh dipikawanoh parigel pisan dina niiskeun suasana dina hiji riungan babadamian anu pohara tegangna. Anjeunna gancang dina mikir jeung ngasongkeun obrolan anu matak niiskeun suasana.[1]

Wakil Indonésia dina Sidang PBB ngeunaan Hukum Laut, Jenewa jeung New York, ieu téh boga pokal dina konsép Wawasan Nusantara, utamana dina netepkeun wates laut teritorial, wates darat, jeung wates landas kontinen Indonésia.[1] Alumni S1 Fakultas Hukum Universitas Indonésia (1955), ieu loba anléhna dina pajemuhan internasional, utamana jeung nagara-nagara tatangga ngeunaan wates-wates téritotial éta.[1]

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg