Molibdénum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Molibdénum

Molibdénum nyaéta hiji unsur kimia dina tabél périodik anu miboga lambang Mo jeung nomor atom 42.[1] Molibdénum mangrupa logam transisi warnana bodas kapérakan sarta leuwih lemes tinimbang tungsten.[2] Scheele manggihan molibdénum dina taun 1778.[2] Ieu logam sok hésé dibédakeun jeung grafit sarta bijih timah.[2] Molibdénum miboga modulus élastisitas luhur, jeung ngan ukur tungsten sarta tantalum anu sayaga leuwih loba, miboga titik lééh leuwih luhur.[2] Molibdénum teu gampang larut dina taneuh asam sarta leuwih gampang larut dina taneuh basa.[2] Ieu ngajadikeun pepelakan téh bisa miboga nepi ka 500 ppm molibdénum nalika tumuwuh dina taneuh basa.[2] Molibdenit mangrupa bijih mineral utama molibdénum, ku wulfénit aya dina urutan saterusna.[2] Sawaréh molibdénit dibeunangken minangka produk sampingan tina produksi tungsen jeung tambaga.[2] Daérah patambangan utama molibdénum nyaéta Amerika Serikat, Chili, Kanada, jeung Rusia.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)". PTable. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. a b c d e f g h i "Molibdenum (Mo): Fakta, Sifat, Kegunaan & Efek Kesehatannya". Amazine. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Nulis.jpg