Muhammad Toha

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhammad Toha
200px
Foto rekayasa Muhammad Toha
AllegianceIndonésia Indonesia
Service/branchBarisan Rakjat Indonesia
Years of service1945 – 1946
RankKomandan
UnitMilisi Penggempur
Commands heldmilisi perang gerilya
Battles/warsBandung Lautan Api
(Perang Kemerdekaan Indonesia)

Muhammad Toha atanapi Mohammad Toha ( babar di Banceuy, Suniaraja, Bandung tahun 1927 - pupus di Bandung 11 Juli 1946 ) nyaeta mangrupikeun komandan militer ti Barisan Rakjat Indonésia/ABRI, nyaeta Perkumpulan militer anu pernah aktip dina jaman Perang Kamerdekaan Indonésia .

Sabab Pupus[édit | édit sumber]

M Toha tiwas dina seuneu kusabab misi perang, Ngabinasakeun gudang Sekutu Amunisi sareng batur sapagaweanna, ciosna saatos nyungkeun dinamit langsung ti gudang amunisi .