Nazril Irham

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nazril Irham

Nazril Irham, leuwih dipikawanoh Ariel atawa Ariel Noah (gumelar di Pangkalan Brandan, Sumatera Utara, 16 Séptémber 1981; umur 35 taun) nyaéta saurang panyanyi sarta salasaurang personil Noah. Bapana nyaéta saurang pagawé lapang di pausahaan minyak Pertamina. Samentara indungna nyaéta ibu rumah tangga. Alatan berprofesi minangka pagawé lapang, sang ayah digawé di lokasi anu pipindahan. Cicing di Pangkalan Brandan sawatara bulan, Ariel keur leutik sarta kulawargana kudu pindah ka Langsa, hiji temapat anu aya di Aceh. Sanggeus cicing di ditu salila tujuh taun, Ariel sakulawarga saterusna pindah ka Bandung. Hiji tempat nu geus dianggap Ariel minangka “imah”-na sorangan. Saprak leutik Ariel geus nembongkeun bakatna di widang seni, tapi lain di widang nyanyi. Bakat seni anu kasampak ti Ariel malahan di widang ngagambar, manéhna sempet juara di sawatara perlombaan ngagambar di Bandung. Gara-gara hobi ngagambar, Ariel kungsi boga cita-cita jadi arsiték, tapi, di tengah lalampahan hirupna, manéhna manggihan hiji hobi anyar nyaéta musik, ti dieu Ariel saterusna meniti karir. Saprak kelas I SMP, penggemar Oasis ieu geus intens nyieun band, band kahiji anu dijieun ngaranna Peppermint, nyaah, nasib yeuh band teu saseger ngaranna, ngan tahan tujuh bulan. Saterusna, Ariel nyieun band deui ngaranna Sliver, Cholesterol sarta Topi, kitu deui, kabéhanana bubar di tengah jalan. Tapi, band anu disebut pamungkas lumayan berjasa jieun karirna, sawatara urang anu kagabung di Topi termasuk Ariel, sapuk nyieun band anyar, hiji band anu dibéré ngaran Peterpan sarta tahan nepi ka ayeuna.

Bareng Peterpan, Ariel narékahan nembus kafe-kafe top di Bandung, penampilan Peterpan anu atraktif plus vokal Ariel ngirut minat Noey – eks basis Java Jive anu pandeuri jadi produser- pikeun ngasupkeun lagu maranéhanana dina album kompilasi Cerita 2002 Malam. Lagu Mimpi yang Sempurna anu termuat di album kompilasi éta suksés jadi modal jieun Peterpan pikeun nembus industri rékaman.

Taun 2003, Peterpan ngarilis album Taman Langit, album ieu tétéla lakuna, kudu diakui, salah sahiji faktor anu ngarojong larisna album ieu téh vokal Ariel sarta pangabisana ngokolakeun lirik. Lirik-lirik anu dijieun pengagum Kahlil Gibran skaitu jerona, sanggup nyabak dasar haté pendengar lagu-laguna. Wajar lamun ngaran Ariel beuki naék, posisina minangka frontman matak bisana ngajanggélék jadi idola anyar. Waktu album Bintang di Langit dirilis pertengahan 2004 Ariel bener-bener jadi pujaan pencinta musik Indonésia ti Sabang nepi ka Merauke.

Biodata Ariel 'Peterpan'[édit | édit sumber]

  • Ngaran: Nazril Irham
  • Ngaran Panggero: Ariel
  • Posisi di Band: Vocal
  • Tempat / Tanggal Lahir: Pangkalan Brandan / 16 Séptember 1981
  • Ageman: Islam
  • Hoby: Musik, Olah Badan, Gambar
  • Pendididkan Pamungkas: Mahasiswa Universitas Parahiyangan
  • Cita-cita: Arsiték
  • Zodiak: Virgo
  • Jangkung / Beurat: 167 Cm / 59 Kg
  • Musisi Favorit: Dolores O'Riordan (The Cranberries),Nirvana (Kurt Cobain), Kahlil Gibran
  • Film Favorit: Matrix
  • Artis Film Favorit: Winona Ryder
  • Warna Favorit: Biru
  • Kadaharan Favorit: Naon waé anu penting ngeunah
  • Inuman Favorit: Root Bear
  • Pakéan Favorit: T-shirt
  • Tempat Nongkrong: Kamar
  • Prestasi: Medali Emas Kejurnas In Line Hockey
  • Ngaran Ibu: Darlina Darwis
  • Ngaran Bapa: Nazmul Irphan
  • Anak ka-: 3 ti 3 duduluran
  • Instrument anu dipaké: Microphone Shure SM 58
  • Tokoh anu dikagumi: Spiderman
  • Nomer Sapatu: 42