Nordrhein-Wéstfalen

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
North Rhine-Westphalia

Nordrhein-Westfalen
Bandéra North Rhine-Westphalia
Bandéra
Lambang North Rhine-Westphalia
Lambang
[[File:|155px]]
Koordinat: 51°28′N 7°33′E / 51.467°N 7.550°E / 51.467; 7.550
NagaraJérman
Puseur DayeuhDüsseldorf
Pamaréntahan
 • BadanLandtag Nordrhein-Wéstfalen
 • Présidén MenteriArmin Laschet (CDU)
 • Partéy pamaréntahCDU / FDP
Lega
 • Total34.084,13 km2 (1,315,996 sq mi)
Pangeusi
 (31 Désémber 2017)
 • Total17.912.134
 • Kapadetan5.3/km2 (14/sq mi)
DémonimNorth Rhine-Westphalian(s) (basa Inggris)
Nordrhein-Westfälisch (basa Jérman)
Zona wanciUTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST)UTC+2 (CEST)
Kode ISO 3166DE-NW
GDP (nominal)702 miliar (2018)[1]
GDP per kapita39.358 (2018)
Wewengkon NUTSDEA
HDI (2017)0,934[2]
gedé pisan · ka-7 ti 16
Ramatlokaland.nrw

Nordrhein-Wéstfalen (diucapkeun [ˈnɔɐ̯tʁaɪ̯n vɛstˈfaːlən] ( dangukeun); Inggris: North Rhine-Westphalia, biasana dipéndékkeun jadi NRW) nyaéta salah sahiji nagara bagéan di Jérman. Ieu nagara bagéan pernahna di kulon Jérman nu ngalingkup wewengkon nu legana 34,084 square kilometres (13,160 sq mi). Miboga 17,9 juta pangeusi dina taun 2017, Nordrhein-Wéstfalen jadi nagara bagéan nu miboga pangeusi panglobana di Jérman. Nordrhein-Wéstfalen ogé jadi nagara bagéan pangpadetna di luar nagara bagéan nu wangunna kota, saperti Bérlin, Brémen, jeung Hamburg, sarta nagara bagéan kaopat panggedéna dumasar ka legana. Puseur dayeuh ieu nagara bagéan téh nyaéta Düsseldorf jeung kota panggedéna nyaéta Köln. Opat ti sapuluh kota panggedéna di Jérman pernahna di ieu nagara bagéan: Düsseldorf, Köln, Dortmund, jeung Éssen, sarta wewengkon métropolitan Rhein-Ruhr, wewengkon kota panggedéna di Jérman sarta katilu panggedéna di Éropa Daratan.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "GDP NRW official statistics". Diakses tanggal 17 Pébruari 2019. 
  2. "Sub-national HDI - Area Database - Global Data Lab". hdi.globaldatalab.org. Diakses tanggal 13 Séptémber 2018. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]