Nusa Tenggara Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nusa Tenggara Kulon
West Nusa Tenggara COA.svg

Lambang Nusa Tenggara Kulon
IndonesiaWestNusaTenggara.png

Peta lokasi Nusa Tenggara Kulon
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Mataram
Gubernur Dr. K.H. TGH. Muhammad Zainul Majdi, M.A
Lega 19.708,79 km²
Pangeusi 4.015.102
Kapadetan
Kabupatén 7
Kota 2
Kacamatan 94
Kalurahan/Désa 762
Suku Suku Sasak, Suku Sumbawa, Suku Mbojo
Ageman Islam, Protéstan, Hindu, Katolik, Buda
Basa Basa Indonesia,Basa Sasak
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Orlen-orlen

Ramatloka resmi: www.ntb.go.id

(?)

Nusa Tenggara Kulon nyaéta salasahiji propinsi di Indonésia. Ibu kotana aya di Mataram.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

  1. Kabupatén Bima
  2. Kabupatén Dompu
  3. Kabupatén Lombok Barat
  4. Kabupatén Lombok Tengah
  5. Kabupatén Lombok Timur
  6. Kabupatén Sumbawa
  7. Kabupatén Sumbawa Barat
  8. Kota Mataram
  9. Kota Bima

Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

Wakil di DPR jeung DPD[édit | édit sumber]

Anggota DPR ti Propinsi Nusa Tenggara Kulon[édit | édit sumber]

Anggota DPD ti Propinsi Nusa Tenggara Kulon[édit | édit sumber]

  • Drs. H. Harun Al Rasyid, M.Si
  • Drs. H. Syahdan Ilyas
  • Drs. H. Lalu Yusuf
  • H. L. Abdul Muhyi Abidin, S.Ag.

Citakan:NTB