Nycticebus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Nycticebus
Nycticebus coucang 002.jpg
Kukang Sunda
Nycticebus coucang
Status konservasi
CITES Appendix I (CITES)[2]
Klasifikasi ilmiah e
Missing taxonomy template (fix): Nycticebus
Type species
Lori bengalensis
Spésiés
Peta némbongkeun sebaran sababaraha spésiés: kompléks Kukang Sunda slow loris (N. coucang) di Muangthai, Malaysia, jeung Indonésia; Kukang Bengali (N. bengalensis) di India wétan, Cina, Bangladés, Butan, Burma, Muangthai, Laos, Viétnam, jeung Kambodia; sarta kukang katé (N. pygmaeus) di Viétnam jeung Laos.
Sebaran Nycticebus
red = N. pygmaeus;
blue = N. bengalensis;
brown = N. bancanus, N. borneanus, N. coucang, N. javanicus, N. kayan & N. menagensis
Sinonim[3][4]

Nycticebus nyaéta hiji genus primata strepsirrhine nokturnal. Hirupna sumebar di sabudeureun Asia Tenggara, ti Bangladés jeung India Wétan-ngalér nepi ka Kapuloan Sulu di Pilipina, sarta ti Propinsi Yunnan di Cina nepi ka Jawa. Kiwari, ieu golongan sato kabagi kana dalapan spésiés: Kukang Sunda (N. coucang), Kukang Bengali (N. bengalensis), Kukang katé (N. pygmaeus), Kukang Jawa (N. javanicus), Kukang Pilipin (N. menagensis), Kukang Bangka (N. bancanus), Kukang Bornéo (N. borneanus), jeung Kukang Walungan Kayan (N. kayan). Baraya pangdeukeutna nyaéta kukang ti India kidul jeung and Sri Langka. Sajarah évolusina pajeujeut, ku sabab can aya kacindekan dumasar papanggihan fosil atawa studi jam molekulérna.

  1. Groves 2005, pp. 122–123.
  2. Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama CITES_Apps
  3. "Table 2 b: taxonomic names and synonyms used by several authors: genus, species, subspecies, populations" (PDF). Loris and potto conservation database. www.loris-conservation.org. 4 February 2003. p. 3. Diakses tanggal 30 April 2013. 
  4. "Synonyms of Slow Lorises (Nycticebus)". Encyclopedia of Life. eol.org. Diakses tanggal 30 April 2013.