Nycticebus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Lua error in Modul:Automated_taxobox at line 89: attempt to call field 'getTaxoboxColour' (a nil value).

Nycticebus nyaéta hiji genus primata strepsirrhine nokturnal. Hirupna sumebar di sabudeureun Asia Tenggara, ti Bangladés jeung India Wétan-ngalér nepi ka Kapuloan Sulu di Pilipina, sarta ti Propinsi Yunnan di Cina nepi ka Jawa. Kiwari, ieu golongan sato kabagi kana dalapan spésiés: Kukang Sunda (N. coucang), Kukang Bengali (N. bengalensis), Kukang katé (N. pygmaeus), Kukang Jawa (N. javanicus), Kukang Pilipin (N. menagensis), Kukang Bangka (N. bancanus), Kukang Bornéo (N. borneanus), jeung Kukang Walungan Kayan (N. kayan). Baraya pangdeukeutna nyaéta kukang ti India kidul jeung and Sri Langka. Sajarah évolusina pajeujeut, ku sabab can aya kacindekan dumasar papanggihan fosil atawa studi jam molekulérna.

  1. Groves 2005, pp. 122–123.