Olga Nikolaevna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Grand Duchess Olga Nikolaevna
Olga Nikolaevna, c. 1914
Olga Nikolaevna, c. 1914
Nami lengkap
Olga Nikolaevna Romanova
Wangsa Wangsa Holstein-Gottorp-Romanov
Rama Nikolai II ti Rusia
Ibu Alexandra Feodorovna
Gumelar 15 Nopémber 1895[1]
Saint Petersburg, Kakaisaran Rusia
Maot 17 Juli 1918 (yuswa 22)
Yekaterinburg, RSFS Rusia
Ageman Ortodoks Timur

Olga Nikolaevna (gumelar 15 Nopémber 1895 – tilar dunya 17 Juli 1918 dina umur 22 taun) mangrupikeun salah sahiji Tsar Nicholas II putri sareng ngagaduhan posisi anu langkung luhur tibatan anu sanés kusabab anjeunna pangkolotna.[2] Anjeunna dipikanyaho caket sareng adina, Tatiana Nikolaevna sareng dua aranjeunna sering dipasangkeun, sapertos ngagem baju anu sami, ngabagi kamar pangkon anu sami sahingga anjeunna nampi julukan "Big Couple".[3] Anjeunna sareng lanceukna dipikanyaho gaduh hubungan anu alus sareng Grigori Rasputin[3] Salila Perang Dunya I, kulawargana dilaksanakeun ditéwak ditarajang salami lila ti anjeunna parantos dibatalkeun ku Bolsheviks.[4] Saatos ngalih sababaraha kali sareng teu gaduh aksés ka dunya luar sama sekali, Anastasia sareng kulawargana tiwas ku pulisi rahasia Bolshevik dina 17 Juli 1918.[4] Anjeunna sareng kulawargana diangkat janten syahid ku Garéja Ortodok Rusia di 1981.[5] Dina 17 Juli 1998, anjeunna sareng kulawargana dibawa ka Katedral St. Peter di Saint Petersburg, 80 taun saatosna.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Because Russia continued to use the Julian calendar in 1900 and later, her birthday ended up being celebrated on 16 November new style starting in 1900
  2. Zeepvat, Charlotte. The Camera and the Tsars: A Romanov Family Album, Sutton Publishing 2004
  3. a b (en) Robert K. Massie.1967.Nicholas and Alexandra.Dell Publishing Co.ISBN 0-440-16358-7
  4. a b (en) King Greg, Wilson Penny.2003.The Fate of the Romanovs.John Wiley and Sons, Inc. ISBN 0-471-20768-3.
  5. a b (en)Maxim Shevchenko.2000.The Glorification of the Royal Family. Nezavisimaya Gazeta

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg