Tatiana Nikolaevna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tatiana Nikolaievna
Tatiana Nikolaevna, 1914
Tatiana Nikolaevna, 1914
Wangsa Wangsa Holstein-Gottorp-Romanov
Rama Nikolai II ti Rusia
Ibu Alexandra Feodorovna
Gumelar 10 Juni 1897[1]
Petergof, Kakaisaran Rusia
Maot 17 Juli 1918 (yuswa 21)
Yekaterinburg, RSFS Rusia
Ageman Ortodoks Timur

Tatiana Nikolaevna Romanova (Basa Rusia: Татьяна Николаевна Романова), (gumelar 10 Juni 1897 – tilar dunya 17 Juli 1918 dina umur 21 taun), (saatos 1900, ulang taun Tatiana dirayakeun tanggal 11 Juni) nyaéta putri kadua tina Tsar Nikolai II, pamaréntahan terakhir Rusia, sareng Tsarina Alexandra. Anjeunna lahir di Istana Peterhof, Saint Petersburg.

Anjeunna ngagaduhan tilu sadulur nyaéta Olga, Anastasia sareng Maria, anjeunna ogé ngagaduhan hiji adi ngora namina Tsarevich Alexei ti Rusia. Babaturan paribasa nyarios yén anjeunna langkung seueur tibatan duduluran. Anjeunna mangrupikeun perawat Palang Merah salami Perang Dunya I. Anjeunna jalma anu praktis sareng resep ngabantosan indungna. Agamana nyaéta Ortodok Rusia. Anjeunna tiasa nyarios Rusia, Inggris sareng Perancis béntés.

Tatiana dibunuh ku Bolsheviks dina 17 Juli 1918 bareng jeung kulawargana sareng sababaraha abdi-abdi, salami Revolusi Rusia. Kuburan jisim maranéhanana dipendakan engké di Siberia saatos sababaraha spekulasi yén salah sahiji adina, khusus anu disangka Anastasia, parantos kabur. Tatiana sareng kulawargana teras dikubur di Saint Petersburg, Rusia dina 17 Juli 1998. Aranjeunna teras di-kanonisasi sareng janten santa ku Garéja Ortodok Rusia taun 2000.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Starting in 1900, Tatiana's birthday was celebrated on 11 June new style

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg