Maria Nikolaevna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maria Nikolaevna
Maria Nikolaevna, c. 1914.
Maria Nikolaevna, c. 1914.
Ngaran lengkep
Maria Nikolaevna Romanova
Wangsa Holstein-Gottorp-Romanov
Rama Nikolai II dari Russia
Ibu Aleksandra Fyodorovna
Gumelar 26 Juni [O.S. 14 Juni] 1899
Istana Peterhof, Sankt Petersburg, Kakaisaran Rusia
Maot 17 Juli 1918 (yuswa 19)
Gedung Ipatiev, Yekaterinburg, Uni Soviét
Tanda tangan Tanda tangan Maria Nikolaevna
Ageman Ortodoks Rusia

Maria Nikolaevna (Basa Rusia: Мария Никола́евна Рома́нова, Mariya Nikoláyevna Románova; gumelar di Sankt Petersburg, Kakaisaran Rusia, 26 Juni 1899 – tilar dunya di Yekaterinburg, Republik Sosialis Federasi Soviet Rusia, 17 Juli 1918 dina umur 19 taun) nyaéta anak katilu Tsar Nikolai sareng Tsarina Aleksandra Fyodorovna. Maria nyaéta adi ti Olga, Tatiana, sareng adina Anastasia Nikolaevna sareng Aleksei Nikolaevich. Maria tiwas sareng kulawarga dina pembunuhan tambahan ku anggota polisi rahasia Bolsheviks dina Yekaterinburg dina 17 Juli 1918. Salila umurna, Maria janten perawat dina Palang Merah ti umur dini sapertos adina di Perang Dunya II anu janten penjaga rumah sakit sareng gantina ngadatangan prajurit anu luka. Sapanjang hirupna, anjeunna dipikanyaho pikeun dipikaresep dina kahirupan tentara. Mimitian ti budak leutik, Maria gaduh cinta monyét sareng sababaraha lalaki anu anjeunna pendak. Maria ngaharepkeun kawin salah saurang sareng ngagaduhan kulawarga anu ageung.

Dina taun 1990-an, dikabarkan yén Maria mungkin mangrupikeun Patih awéwé anu tetep sésa leungit ti pamakaman kulawarga Romanov anu dipanggihan caket Yekaterinburg, Rusia sareng digali di 1991. Tapi, sésa-sésa sanésna kapanggih dina taun 2007, sareng analisis DNA salajengna ngabuktikeun yén sadaya kulawarga karajaan tiwas dina 1918.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

P blank.svg Portal Portal Portal Portal
Oxygen480-apps-system-users.svg