Orat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Leumpang di jalan umum nutupan orat


Yén orat téh aya opat (4) bagian:

  1. Orat lalaki sacara mutlak (boh nalika solat boh henteu)jeung orat budak awéwé (amat) antara bujal jeung tuurna.[1]
  2. Orat awéwé merdika nalika solat nyaéta sakujur awakna, iwal beungeut jeung dua dampal leungeunna.[1]
  3. Orat awéwé merdika jeung awéwé budak (amat) nalika di hareupeun lalaki sejen nyaéta sakujur awakna.[1]
  4. jeung nalika di hareupeun muhrimna jeung nalika di hareupeun hiji awéwé nyaéta antara bujal jeung tuurna.[1]

Haram hukumna maké pakéan anu carang pikeun kaom awéwé sabab kaén anu carang henteu nutupan orat.[2]

Ti Aisyah r.a. yén Asma binti Abu Bakar r.a. kungsi asup ka tempat Nabi SAW, sedeng manéhna maké kaén anu carang, mangka Rosululloh ngalieus ti inyana, sareng dawuhna: "Ya Asma, saéstuna awéwé-awéwé lamun geus tepi manéhna kana mangsa héd (balég), mangka henteu patut deui ka manéhna, ditingali ku jalma lian awakna, iwal ieu jeung ieu." (Riwayat Abu Daud)[2] Tina katerangan éta, mangka jelas yén awéwé wajib nutupan sakujur awakna, iwal beungeut jeung dampal leungeunna.[2]


Nulis.jpg

Rujukan

  1. a b c d Al-Hadlromi, Salim Bin Smir. Tanpa Taun. Safiinatun Najaah (Tarjamah Salim Usman).-: M.A. Jaya.
  2. a b c Ahmad, H. Idris. 1994. Fiqh Syafi'i.-: Multazam.