Organisasi keur Palarangan Pakarang Kimia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Organisasi keur
Palarangan Pakarang Kimia
Organisation for the
Prohibition of Chemical Weapons
CWC Participation.svg
Anggota OPCW (héjo)
Pawangunan 29 April 1997
Kantor puseur Dén Hag, Walanda
52°05′28″N 4°16′59″E / 52.091241°N 4.283193°E / 52.091241; 4.283193Koordinat: 52°05′28″N 4°16′59″E / 52.091241°N 4.283193°E / 52.091241; 4.283193
Kaanggotaan 188 nagara anggota
Sadaya nagara nu bagian ti CWC sacara otomatis jadi anggota.
7 nagara sanés anggota: Angola, Burma, Mesir, Israél, Koréa Kalér, Somalia, jeung Syria.
Basa resmi Basa Inggris, Perancis, Rusia, Cina, Spanyol, Arab
Diréktur Jéndral Ahmet Üzümcü[1]
Badan resmi Konferénsi Nagara
Déwan Éksekutif
Sékrétariat Téhnis
Anggaran €74 yuta [2]
Jumlah pagawé kira-kira 500[2]
Loka wéb opcw.org

Organisasi keur Palarangan Pakarang Kimia (Basa Inggris: Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons; OPCW) nyaéta hiji organisasi antarpamaréntah, markasna aya di Dén Hag, Walanda. Organisasi ieu majukeun sarta mariksaan kataatan kana Konvénsi Pakarang Kimia nu ngalarang pamakéan pakarang kimia sarta méntaan pangancurannana.

Markas[édit | édit sumber]

Markas OPCW

Dén Hag dipilih salaku lokasi markas oragnisasi ieu sanggeus lobi ti pamaréntah Walanda, ngalawan Wina jeung Jénéwa.[3] Markasna sacara resmi dibuka ku Ratu Beatrix ti Walanda dina 20 Méi 1998[4].

Pupuhu[édit | édit sumber]

Organisasi ieu diluluguan ku Diréktur Jéndral, nu mana ditunjuk langsung ku konferénsi.

Nagara Nami Mimiti ngajabat
Bandéra Brasil Brasil José Bustani 13 Méi 1997[5]
Bandéra Argéntina Argéntina Rogelio Pfirter 25 Juli 2002[6]
Bandéra Turki Turki Ahmet Üzümcü 25 Juli 2010[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Oliver Meier and Daniel Horner (Citakan:ISO date/en). "OPCW Chooses New Director-General" (dalam bahasa Basa Inggris). Arms Control Association. http://www.armscontrol.org/act/2009_11/OPCW 
  2. a b c "OPCW" (PDF). Center for Non-Proliferation Studies (dalam Inggris). NTI. 17 March 2011. Diakses tanggal 24 April 2011. 
  3. "An Expat's View: Peter Kaiser" (dalam Inggris). city of The Hague. 8 October 2009. Diakses tanggal 1 November 2010. 
  4. "HM Queen Beatrix of the Netherlands opens the purpose-built OPCW building." (dalam Inggris). OPCW. Diakses tanggal 1 November 2010. 
  5. A Stanič (2004). "Bustani v. Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons" (dalam bahasa Inggris). The American Journal of International Law 98 (4): 810. JSTOR 3216704. 
  6. "Speech of dr. Rogelio Pfirter, Director-General of the OPCW 16 September 2008". Netherlands Institute for International Relations (dalam Inggris). 22 September 2008. Diakses tanggal 24 April 2011. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:United Nations


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg