Ovovivivar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


platipus

Ovovivivar nyaéta réproduksi sato ku cara ngendog sabari anakan.[1] Émbrio sato ieu tumuwuh dina endog anu masih kénéh aya dina awak indungna.[1] Sanggeus cukup umur, anak sato éta megar jeung kaluar tina awak indungna sangkan katingali jiga ngalahirkeun.[1]

Sato nu baranahan ku cara endogan jeung anakan umumna lumangsung dina sato nu sungutna kawas pamatuk meri.[rujukan?] Contona buhaya jeung kadal.[2] Sacara umum, endog-endog aya dina awak indungna.[2] Sanggeus dibuahan ku indung jaluna, teu dikaluarkeun.[2] Disimpen dina awak nepi ka jadi hiji anak kadal nu bakal dilahirkeun.[2] Sato séjén anu kagolong ovovivivar nyaéta platypus.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Pengertian ovivar ovovivivar diakses 14 Juli 2015
  2. a b c d (id)Ovivar ovovivivar diakses 14 Juli 2015
  3. (id)Platypus Unik (Diakses 22 Juli 2015)