Ozzy Osbourne

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Ozzy Osbourne dilélér walk of star Birmingham

John Michael Osbourne atawa anu kasohor Ozzy Osbourne nyaéta vokalis grup musik heavy metal Black Sabbath anu kakoncara dina éra 70an[1]. Ozzy lahir di Aston, Birmingham, Inggris tanggal 3 Désémber 1948[1]. Bapana nyaéta tukang nyieun pakakas, sedengkeun Indungna gawé di pausahaan mobil, Lucas[2]. Ozzy nyaéta anak ka 4 ti 6 sadulur, manéhna meunangkeun landian Ozzy nalika SD[2]. Osbourne anu boga masalah dyslexia ieu kaluar ti sakola nalika umur 15 taun, tuluy manéhna digawé, Ozzy ogé kungsi dipenjara alatan ngarampok[2]. Ozzy asup grup musik babaturanna, Earth, anu engkéna jadi Black Sabbath[2]. Salila hirupna, Ozzy ngalaman masalah jeung narkoba katut narkotika anu nyababkeun Ozzy kudu direhabilitasi[1].

Ngeunaan kahirupan pribadina, Ozzy geus nikah 2 kali[1]. Pertama, Ozzy nikah jeung Thelma Mayfair (1971-1981) anu disinugrahan 2 anak, di antarana: Louis Osbourne jeung Jessica Starshine Osbourne[1]. Istri kaduana nyaéta Sharon Osbourne anu ditikah taun 1982, tina ieu hubungan, Ozzy disinugrahan 2 anak, di antarana: Aimee Osbourne, Kelly Osbourne jeung Jack Osbourne[1]. Sabada teu produktip di Black Sabbath, debut karir solo Ozzy dimulai dina taun 1979[1]. Albumna Blizzard of Ozz (1980), Diary of a Madman jeung No More Tears (1991), jadi album suksésna salila karir solo[1]. Dua album ieu kajual leuwih ti 4 juta kopi di Amerika[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Profil Ozzy Osbourne-kapanlagi.com (diaksés tanggal 22 Nopémber 2011)
  2. a b c d (en)Biografi Ozzy Osbourne (diaksés tanggal 22 Nopémber 2011)
Nulis.jpg