Période Edo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang

Glossary
Kotak ieu: temposawalaédit

périodeu Edo (Basa Jepang: 江戸時代, Edo-jidai), disebut ogé périodeu Tokugawa, mangrupa bagéan tina Sajarah Jepang mimiti taun 1603 nepi ka 1867. périodeu ieu ditandaan ku Edo atawa Tokugawa Shogunate nu sacara resmi dimimitian dina taun 1603 ku Edo shogun Tokugawa Ieyasu. Ahir périodeu ieu ku Restorasi Meiji, robahna aturan karajaan dina abad ka 15 jeung shogun panungtung nyaéta Tokugawa Yoshinobu. périodeu Edo périodeu ogé awal kahirupan modérn di Jepang.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Citakan:Commons2


Nulis.jpg