Période Edo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang

Glossary
Kotak ieu: temposawalaédit

Periode Edo (Basa Jepang: 江戸時代, Edo-jidai), disebut ogé Periode Tokugawa, mangrupa bagéan tina Sajarah Jepang mimiti taun 1603 nepi ka 1867. Periode ieu ditandaan ku Edo atawa Tokugawa Shogunate nu sacara resmi dimimitian dina taun 1603 ku Edo shogun Tokugawa Ieyasu. Ahir periode ieu ku Restorasi Meiji, robahna aturan karajaan dina abad ka 15 jeung shogun panungtung nyaéta Tokugawa Yoshinobu. Periode Edo periode ogé awal kahirupan modern di Jepang.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Citakan:Commons2


Nulis.jpg