Pacilingan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pacilingan nu aya di Kampung naga

Pacilingan nyaéta jamban tempat miceun atawa kakus nu wanguna basajan Tempatna dijieun luhureun balong atawa kamalir, bahanna tina awi boh tihang kitu deui pipindingna. Luhurna bolongor kitu baé henteu ieuh maké hateup atawa panutup. Pacilingan mah dipaké ku balaréa atawa bisa saha waé anu kaparengan perlu, henteu kudu nu bogana atawa pangeusi imah-imah anu aya disabudeureuna.

Utamana di daérah Jawa Barat, pacilingan ngahaja dijieun luhureun balong maksudna, sakalian pikeun maraban lauk-lauk anu aya di éta balong tina kokotor anu dipiceun di pacilingan. Sanajan ayana di luhureun balong, pacilingan mah henteu ieuh matak baseuh. ku lantaran wangunna kawas panggung luhureun balong, kokotorna ogé langsung murag ka balong, henteu matak bau, mangsa beberesih tinggal maké cai pancuran anu ngahaja di golontorkeun ka paciligan. [1]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. muhammadiyah, suara (2007). Suara muhammadiyah. Suara Muhammadiyah: Suara Muhammadiyah. p. 26. 
Emoji u1f604.svg