Padaawas, Pasirwangi, Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Padaawas
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténGarut
KacamatanPasirwangi
Pamaréntahan
 • Nami KuwuKurnia
Lega1250 Ha
Pangeusi6075
Kantor Désa Padaawas

Padaawas nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pasirwangi, Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Perenahna nyaéta béh kulon Kabupatén Garut, deukeuteun Pembangkit Listrik Tanaga Uap (PLTU) Géothermal Darajat jeung wilayah kahutanan. Ieu désa legana 1250 Ha nu ngawengku 700 Ha tanah kahutanan, 25 Ha tanah pakarangan jeung 525 Ha tanah tegalan

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Wewengkon administratif Dėsa Padaawas kabagi jadi 2 dusun nyaėta Dusun 1 Kampung Toblong jeungn Dusun 2 Kampung Cihurang/Cihurip.

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Béh kalér: Désa Barusari
  • Béh wétan: Désa Pasirwangi
  • Béh kidul: Désa Karyamekar
  • Béh kulon: Kahutanan (Kab. Bandung)

Géografis[édit | édit sumber]

Iklim di Padaawas nyaéta iklim tropis, nu kabagi jadi usum halodo jeung usum hujan. Hawa di Désa Padaawas nyaéta rata-rata kurang leuwih 24-26 darajat Celcius nalika beurang, jeung 14-16 darajat Celcius nalika peuting.

Démografi[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Pariwisata[édit | édit sumber]

Keur pelesir, di Dėsa Padaawas jeung sabudeureunana aya objėk wisata Darajat katut sababaraha taman cai saperti Puncak Darajat, Darajat Pass, Awit, Darajat Indah, jeung lianna.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg