Pais

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pais Lauk emas

Pais nyaéta cara ngolah kadaharan anu umum hampir aya di daérah Indonésia.[1] Cara mais biasana ngagunakeun daun cau keur ngabungkus lauk sarta bungbuna.[1] Cara nyieunna ku cara bungbu jeung rempah diréndos sarta ditambah daun surawung, tomat, jeung cabé dibalurkeun kana lauk anu geus bérésih.[1] Sanggeus kitu dibungkus ku daun cau disemat ku nyéré tungtungna.[2] Bungkusan tuluy dibeuleum (dipais) ku seuneu atawa ruhak tina areng nepika garing.[2]

Gumantung daérah séwang-séwangan, pais miboga rupa-rupa ngaran.[1] Di Tatar Sunda disebut pais, sedengkeun di Palémbang jeung Jawa disebut brengkes.[1] Loba masarakat Indonésia anu resep kana olahan anu dijieun pais.[2] Lantaran pais geus umum jadi menu kadaharan di kulawarga-kulawarga masarakat Indonésia.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Ikan Mas (diaksés 6 Désémber 2015)
  2. a b c Membuat Pepes Ikan Bandeng (diaksés 6 Désémber 2015)
Nulis.jpg