Paleolitikum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Titinggalan jaman paleolitikum

Paléolitikum nyaéta période jaman antara taun50.000 SM – 10.000 SM ngewe ngewe.[1] ngewe ngewe Dina jaman ieu, manusa hirup sacara nomaden dina kumpulan leutik pikeun néangan kadaharan.[1] Maranéhanana moro sato, néwak lauk sarta nyokot hasil leuweung minangka kadaharan.[1] Maranéhanana tacan bisa tatanén.[1] Maranéhanana ngagunakeun batu, kai sarta tulang sato pikeun nyieun parabot moro.[1] Maranéhanana nyieun pakéan tina kulit sato nu ditéwak ku maranéhanana.[1] Sajaba ti éta, maranéhanana geus bisa ngagunakeun seuneu pikeun masak, memanaskan awak sarta ngusir sato.[1] Titilar jaman paléolitikum sawatara hasil kabudayaan tina jaman paléolitikum, di antarana ny aéta kapak genggam, kapak perimbas, monofacial,alat-alat serpih, chopper, sarta sawatara jenis kapak anu geus dipigawé kadua sisina.[2] Pakakas-pakakas ieu henteu bisa digolongkeun kana kabudayaan batu tepas atawa golongan flake.[2] Pakakas-pakakas ieu dipigawé sacara basajan sarta masih pohara garihal.[2] Komo, henteu jarang anu ngan mangrupa pecahan batu.[2] Chopper mindeng disebut minangka kapak penetak atawa pecahan tina batu anu seukeut.[2] Hasil kabudayaan ieu loba kapanggih di wewengkon Indonésia, utamana di Sangiran (Jawa Tengah) sarta Cebbenge (Sulawesi Kidul).[2] Flake mibanda fungsi anu badag,terutama pikeun mesék cangkang hui sarta kulit sato.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g (id)zaman batu tua (diaksés tanggal 18 November 2011)
  2. a b c d e f g (id)jaman-jaman pra-sejarah (diaksés tanggal 18 November 2011)


Nulis.jpg