Pamilihan umum Présiden Indonésia 2009

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pamilihan Présidén jeung Wakil-Présidén Republik Indonésia Taun 2009 (ilahar disingget jadi Pemilu Présidén 2009) dilaksanakeun pikeun milih Présidén jeung Wakil-Présidén Indonésia jaman 2009 - , 2014 . Pamungutan sora dilaksanakeun dina tanggal 8 Juli 2009 .[1] Pasangan Susilo Bambang Yudhoyono - Boediono junun jadi pinunjul dina hiji babak langsung kalayan sora 60,80%, ngéléhkeun pasangan Megawati Soekarnoputri - Prabowo Subianto sareng Muhammad Jusuf Kalla - Wiranto .[2]

Pasangan calon anu kapilih nyaéta pasangan calon anu ngahontal langkung ti 50% tina undian kalayan sahenteuna 20% undian dina tiap propinsi anu sumebar langkung ti 50% propinsi indonésia . Dina acara éta henteu aya pasangan calon anu sora minuhan sarat ieu, 2 pasang calon anu ngahontal sora anu kahiji sareng kadua dipilih deui dina pamilihan umum (babak kadua). Dina hal jumlah jumlah pangluhurna anu diala ku 2 pasang calon, dua pasang calon henteu deui dipilih ku rahayat dina pemilihan umum. Dina hal anu jumlah sora pangluhurna anu diala ku 3 atanapi leuwih pasangan calon, tekad jajaran kahiji sareng kadua jajaran dumasar kana sebaran lega sora anu ditarima dina tahap. Dina kasus yén sora kadua pangbadagna kalayan jumlah anu sarua ditampa ku leuwih ti 1 pasangan calon, tekad kasebut dijieun dumasar kana sebaran anu langkung lega di wewengkon akuisisi sora.

  1. "Jadwal Pemilihan Presiden 2009" (PDF). KPU. Diakses tanggal 2009-05-16. 
  2. "SBY-Boediono Menang!". detikcom. Diakses tanggal 2009-07-25.