Pananjung Pangandaran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pananjung Pangandaran mangrupa hiji semenanjung leutik nu aya di basisir kidul Kabupaten Ciamis, di wewengkon Pangandaran.

Numutkeun sajarah kajadianana, diperkirakeun Pananjung tehbaheulana mangrupa hiji pulo leutik, nu satuluyna ngahiji jeung daratan Pulo Jawa akibat prosés sedimentasi keusik. Pananjung kiwari statusna mangrupa cagar alam. Ti tempat ieu urang bisa nyaksian endahna sarangenge nalika bijil katut surupna.


Gnome-globe.svg