Pandémi koronavirus 2019 di Amérika Sarikat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandémi Koronavirus di Amérika Sarikat
COVID-19 Outbreak Cases in the United States (Density).svg
Wewengkon nagara bagian di Amérika Sarikat kalawan kasus kakonfirmasi per tanggal 13 Maret 2020
██ Kakonfirmasi <50██ Kakonfirmasi 51–150██ Kakonfirmasi 151–300██ Kakonfirmasi 301-800██ Kakonfirmasi >801
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiAmérika Sarikat
Kasus munggaranEverett, Washington
Tanggal mimiti aya21 Januari 2020
AsalWuhan, Hubei, Tiongkok
Kasus kakonfirmasi
Kasus pulih1,075,882
Tilar dunya

Pandémi koronavirus 2019 di Amérika Sarikat mimiti kapanggih di tanggal 20 Januari 2020.[4] Per tanggal 2 April 2020, kacatet geus aya 215.344 kasus positip virus korona, sarta 5.112 urang anu tiwas ku sabab ieu sasalad.[5][6][7][8] Tuluy isukanana di tanggal 3 April, kacatet geus aya 243.970 kasus (28.967 kasus anyar), sarta anu tiwas nepi ka 5.883 orang (781 kasus anyar).[9]

Kasus virus korona di Amérika Sarikat geus kawilang parah dibanding jeung nagara séjén di dunya. Kacatet dina sapoé, ti tanggal 25 Maret nepi ka 26 Maret, geus aya 12.000 kasus baru jelema anu positip virus korona.[10] Malahan mah jumlah kasus di Amérika Sarikat ngaleuwihan jumlah kasus di Tiongkok, sarta disebut-sebut jadi nagara nomer hiji kasus COVID-19 panglobana sadunya.[11][12][13]

Sabab-sabab kasus COVID-19 di Amérika Sarikat kawilang loba di antarana kurangna véntilator pikeun pasién positip, distribusi alat uji anu lila, pamaréntah pusat AS anu embung ngalumakukeun kawijakan lockdown sa-Amérika Sarikat, sarta lolobana kasus positip ngarumpul di Kota New York.[14]

Mimiti[édit | édit sumber]

Kasus mimiti di Amérika Sarikat nyaéta hiji lalaki 35 taun di Nagara Bagian Washington anu positip beunang virus korona saenggeus mulang ti Kota Wuhan, Républik Rahayat Tiongkok, tempat asal éta virus.[15]

Di tanggal 19 Januari 2020, manéhna datang ka klinik perawatan darurat di Snohomish County, Washington, saenggeus ngarasa batuk jeung panas salila opat poé. Saméméhna manéhna geus ti Wuhan, nepungan kulawargana. Tuluy, hasil tes laboratorium nunjukkeun yén manéhna positip beunang virus korona isukanana, tanggal 20 Januari.[4]

Sumebarna virus[édit | édit sumber]

Per tanggal 2 April, kacatet kabéh nagara bagian di Amérika Sarikat geus aya jelema anu positip virus korona.[16]

Virus korona gancang sumebar di Amérika sarikat ku sabab 25% warga anu kajangkit virus teu nunjukkeun gelana nanaon. Ku sabab kitu, babaraha pamaréntah nagara bagian, saperti Florida, méré pépéling ka warga sangkan cicing di imahna séwang-séwangan sarta teu indit-inditan.[17]

Data jumlah anu kapanggih positip virus korona per tanggal 2 April 2020[16]
Nagara bagian Jumlah kasus Jumlah nu tiwas Nagara bagian Jumlah kasus Jumlah nu tiwas
Alabama 1.108 28 Missouri 1.581 18
Alaska 143 3 Montana 217 6
Arizona 1.413 29 Nebraska 210 4
Arkansas 624 10 Nevada 1.279 26
California 9.936 215 New Hampshire 415 4
Colorado 3.342 80 New Jersey 22.255 355
Connecticut 3.557 85 New Mexico 363 6
Delaware 368 11 New York 83.901 2.219
Distrik Columbia 586 11 North Carolina 1.717 15
Florida 7.773 101 North Dakota 142 3
Georgia 4.748 154 Ohio 2.547 65
Hawaii 258 1 Oklahoma 719 30
Idaho 673 9 Oregon 736 19
Illinois 6.980 141 Pennsylvania 6.002 74
Indiana 2.565 65 Rhode Island 566 10
Iowa 549 9 South Carolina 1.293 26
Kansas 487 11 South Dakota 129 2
Kentucky 680 20 Tennessee 2.683 25
Louisiana 6.424 273 Texas 4.068 60
Maine 344 7 Utah 1.012 7
Maryland 1,985 31 Vermont 321 16
Massachusetts 7.738 122 VIrginia 1.484 34
Michigan 9.334 337 Washington 5.984 254
Minnesota 689 17 West Virginia 191 2
Mississippi 1.073 22 Wyoming 137 -

Dampak[édit | édit sumber]

Kawijakan lockdown[édit | édit sumber]

Sanajan kasus virus korona di Amérika Sarikat geus parah, tapi Pamaréntah Pusat keukeuh moal nerapkeun kawijakan lockdown di AS. Présidén Amérika Sarikat, Donald Trump, boga kayakinan saupama AS ngalumakukeun kawijakan lockdown, bakal ngancurkeun ékonomi nagara éta.[18]

Tuluy, sanajan Nagara Bagian New York jeung Florida jadi nagara bagian kalawan kasus panglobana, sarta kungsi aya rancana pikeun ngalumakukeun kawijakan lockdown di dua nagara bagian éta,[19] tapi pamaréntah tungtungna ngabedokeun éta rancana.[20][21][22][23]

Ékonomi[édit | édit sumber]

Ku sabab ayana ieu sasalad, ékonomi di Amérika Sarikat ngalemah, sarta diperkirakeun bakal beunang résési anu pangparahna sapanjang sajarah nagara éta.[24][25]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Coronavirus Disease 2019 (COVID-19): Cases in U.S.". Centers for Disease Control and Prevention. Diakses tanggal July 15, 2020. 
  2. a b "Coronavirus COVID-19 (2019-nCoV)" (ArcGIS). Johns Hopkins CSSE. Diakses tanggal July 12, 2020. 
  3. a b "Our Data". The COVID Tracking Project. Diakses tanggal July 12, 2020. 
  4. a b Holshue, Michelle L.; DeBolt, Chas; Lindquist, Scott; Lofy, Kathy H.; Wiesman, John; Bruce, Hollianne; Spitters, Christopher; Ericson, Keith et al. (2020-03-05). "First Case of 2019 Novel Coronavirus in the United States". New England Journal of Medicine 382 (10): 929–936. doi:10.1056/NEJMoa2001191. ISSN 0028-4793. PMID 32004427. https://doi.org/10.1056/NEJMoa2001191. 
  5. Saputra, Eka Yudha. "200.000 Lebih Warga Amerika Serikat Terinfeksi Virus Corona". Tempo. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  6. Liputan6.com. "Jumlah Warga AS Terpapar Corona COVID-19 Tembus 200 Ribu Orang". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  7. "Update Corona Dunia, Kamis 2 April 2020: 938.923 Kasus Positif dan 195.416 Dinyatakan Sembuh". Tribun Palu (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  8. "Kasus Corona di Amerika Serikat Tembus 200 Ribu Lebih". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  9. Media, Kompas Cyber. "Update Virus Corona di Dunia: Kasus Positif Covid-19 Mencapai 1 Juta". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  10. "Dalam Sehari, 12 Ribu Warga AS Positif Terjangkit Virus Corona". https://sukabumiupdate.com/. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  11. TV, CNBC Indonesia. "Amerika Serikat Catatkan Kasus Corona Melebihi China". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  12. "Amerika Serikat Peringkat 1 Kasus Corona, Indonesia diminta Belajar". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  13. Media, Kompas Cyber. "Saat AS Alami Lonjakan Kasus dan Kematian akibat Virus Corona...". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  14. "4 Penyebab Angka Positif Corona di Amerika Serikat Tertinggi di Dunia". Warta Ekonomi (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  15. Taylor, Derrick Bryson (2020-04-02). "A Timeline of the Coronavirus Pandemic" (dalam bahasa en-US). The New York Times. ISSN 0362-4331. https://www.nytimes.com/article/coronavirus-timeline.html. Diakses pada 2020-04-03 
  16. a b April 2020, Live Science Staff 02. "Coronavirus in the US: Latest COVID-19 news and case counts". livescience.com. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  17. Liputan6.com. "Dalam Sehari, 1.000 Nyawa Melayang Akibat Virus Corona COVID-19 di AS". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  18. Liputan6.com. "AS Akan Lockdown? Ini Kata Donald Trump". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  19. Liputan6.com. "Gubernur New York Perintahkan Lockdown Akibat Corona COVID-19". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  20. Media, Kompas Cyber. "Wabah Covid-19, Trump Batalkan Lockdown Kota New York Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  21. Erwanti, Marlinda Oktavia. "Trump Batal Lockdown New York, Kematian Akibat Corona di AS Tembus 2.000". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  22. Saputra, Eka Yudha. "Trump Mau Total Lockdown New York, Gubernur Menolak". Tempo. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  23. Minggu; Maret 2020, 29 Maret 2020 12:14 WIB 29; Wib, 12:14. "Presiden Donald Trump Batal Lockdown New York, Kok Bisa?". indozone.id (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-03. 
  24. Pramadiba, Istman Musaharun. "Virus Corona Picu Pengangguran, Amerika Masuki Resesi Terburuk". Tempo. Diakses tanggal 2020-04-03. 
  25. "Virus Corona Picu Kekhawatiran Resesi Ekonomi di AS". VOA Indonesia (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-03.