Pangkalanpari, Jatitujuh, Majalengka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Désa  Pangkalanpari
Kalurahan/Désa
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Majalengka
Kacamatan Jatitujuh

Pangkalanpari nyaéta salasahiji désa di kacamatan Jatitujuh, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Sajarah ngaran[édit | édit sumber]

Ceuk carita ti sesepuh desa, Pangkalanpari asalna tina kecap pangkalan nu hartina tempat, jeung pari nu hartina pare. Hal ieu kusabab aya blok atawa paaswahan nu sanajan geus dibeuleum jeung diarit, parena tara kungsi beak atawa bakal tuwuh deui sanajan teu dipelakan oge, sok padahal melak pare teh kudu ngaliwatan proses tandur jeung sajabana, kakara tuwuh parena. Tina carita ieu pisan, jalma-jalma nyebut wewengkon ieu pangkalan pari.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Ti taun 2005, di Pangkalanpari diwangun sirkuit motor terpadu. Ngarana Gagaraji.

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]




Gnome-home.svg