Pangkalanpari, Jatitujuh, Majalengka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Pangkalanpari
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténMajalengka
KacamatanJatitujuh

Pangkalanpari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Jatitujuh, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Sajarah ngaran[édit | édit sumber]

Ceuk carita ti sesepuh désa, Pangkalanpari asalna tina kecap pangkalan nu hartina tempat, jeung pari nu hartina pare. Hal ieu ku sabab aya blok atawa paaswahan nu sanajan geus dibeuleum jeung diarit, parena tara kungsi béak atawa bakal tuwuh deui sanajan teu dipelakan oge, sok padahal melak pare téh kudu ngaliwatan prosés tandur jeung sajabana, kakara tuwuh parena. Tina carita ieu pisan, jalma-jalma nyebut wewengkon ieu pangkalan pari.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Ti taun 2005, di Pangkalanpari diwangun sirkuit motor terpadu. Ngarana Gagaraji.

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]




Gnome-home.svg