Pati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pati dina basa Sunda boga harti atawa nujul kana sababaraha hal di antarana:

  • Kabupatén Pati, salah sahiji kabupatén di Jawa Tengah, Indonésia
  • Pati, hartina kapala atawa dunungan [1]. Contona dina kecap bupati (kapala daérah), sénapati (kapala perang)
  • Pati, hartina paéh atawa patali jeung nyawa. Contona dina kecap-kecap téga lara, téga pati, bégalan pati, nemahan pati.
  • Pati, hartina aci atawa sari. Contona cipati.
  • Pati dina kecap teu pati, nu hartina teu sakumaha atawa kurang.

Rujukan[édit | édit sumber]