Perangko

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rowland Hill nu nimukeun Perangko

Perangko nyaéta tanda bukti pembayaran biaya ti kantor pos, biasana mangrupa kertas kotak persegi nu aya gambaran.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Rowland Hill lahir di Inggris, 3 Désémber 1975.[2] Nalika umurna sabelas taun, manéhna geus mantuan bapana ngajar di sakola.[2] Sanggeus dewasa, manéhna jadi guru.[2] Bareng jeung salah saurang barayana, Hill ngadegkeun hiji sakola istimiwa di Bruce Castle di Tottenham.[2] Hill ngaleukeunan pakasabanana henteu kurang ti lima belas jam sapoé, alatan éta kaséhatanana kaganggu.[2]

Sanggeus cageur Rowland Hill henteu deui jadi guru jeung henteu terjun langsung di yayasan deui.[2] Basa harita E.G. Wakerfield ngadegkeun hiji perkumpulan anu miboga tujuan pikeun muka jajahan di Australia Selatan ditarima ku parlemen, Hill diangkat jadi sekertaris.[2] Hill ogé ngamangpaatkeun waktu luangna pikeun nyiptakeun mesin citak, tapi mesin citak timuanana henteu dipaké ku jalma réa sakumnana.[2] Saterusna, Hill ngaleukeunan élmu administrasi sarta perpajakan, perpajakan ieu téa anu ngarojong muculna perangko.[2]

Nalika Inggris ngembang jadi nagara industri taun 1830, transportasi ngalaman kamajuan, contona ku ayana jalur karéta api ti Kulon ka Wétan sarta ti Kalér ka Kidul.[2] Dina waktu éta Majelis handap jeung Majelis Luhur dina parlemen méré hak ngirim surat gratis, teu kudu mayar.[2] Hill nempo yén hal éta mangrupa hiji pemborosan anu ngarugikeun kas nagara.[2] Hill saterusna mikir néangan cara sangkan meunangkeun duit pikeun kas karajaan ti pajeg pengiriman surat-surat.[2] Pamustunganana Hill manggihan ideu pikeun nyieun perangko minangka biaya pengiriman.[2] Perangko ciptaanana nyaéta Penny Black anu mangrupa perangko kahiji di dunya.[2] Tuluy taun 1860, Hill ogé dipercaya minangka sekretaris Pausahaan Jawatan Pos anu mangsa harita mangrupa kalungguhan pangluhurna.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Definisi (Diakses tanggal 17 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p Perangko (Diakses tanggal 17 November 2011)