Pinjaram

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pinjaram
Kuih pinjaram (Penyaram).jpg
Kuéh pinjaram
Ngaran alternatifPenyaram
TipeuKuéh
Tempat asalBrunéi, Malaysia
Wewengkon atawa nagaraSabah
Nu nyiptakeunBajau jeung Malayu Brunéi
Bahan utamaTipung béas, tipung jagong, santen, minyak sayur
Cookbook:Pinjaram  Pinjaram

Pinjaram, dipikawanoh ogé minangka penyaram atawa kuéh UFO,[1] mangrupa kadaharan tradisional asal Bajau minangkana mah kadaharan has urang malayu Brunéi[2] di Brunéi Darussalam[3] jeung di nagara bagéan SabahMalaysia.[4] Ieu mumirn di wewengkon Sunda mah mirip jeung kuéh cuhcur.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Pinjaram". Sabah Tourism Board Official Website. Diarsipkan dari versi asli tanggal 1 May 2009. Diakses tanggal 16 August 2013. 
  2. "Kebudayaan (Brunei)" (dalam Malay). Papar District Office. Diarsipkan dari versi asli tanggal 26 October 2004. Diakses tanggal 16 August 2013. 
  3. Abd. Latip Talib (2006). Beraraklah awan pilu (dalam Malay). Utusan Publications. pp. 127–. ISBN 978-967-61-1899-8. Diakses tanggal 17 August 2013. 
  4. "Kuih Cincin and Kuih Pinjaram". New Sabah Times. Diarsipkan dari versi asli tanggal 31 March 2015. Diakses tanggal 16 August 2013. 
Foodlogo2.svg