Placebo (grup musik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Placebo di Féstival Radar, Zagreb, 2007

Placebo nyaéta grup musik rock alternatip asal London, Inggris anu dibentuk taun 1994[1][2]. Personilna nyaéta Brian Molko (vokalis, gitaris), Stefan Olsdal (bass), jeung Steve Forest (drum)[1][2]. Ngaran Placebo sorangan dicokot tina basa Latin "Placebo" anu hartina dina basa Inggris mah I will please[2]. Molko salaku paméré ngaran nyebutkeun yén ieu ngaran téh mangrupa poyokan klise dina taun 90-an[2]. Placebo dibentuk ku alumni sakola di Luxembourg, Molko jeung Olsda anu sacara teu kahaja kapanggih dina hiji gigspappanggih[1]. Harita Olsda kairut ku sora Molko anu kawilang unik, terus maranéhna nyieun grup musik anu dingaranan Ashtray Heart anu ayeuna geus dirobah jadi Placebo[1]. Placebo meunangkeun popularitas alatan kasohorna orientasi séksual personilna, anu geuningan kapanggih yén Olsday téh gay, sedengkeun Molko mah biseksual[2]. belebihan.

Diskografi[édit | édit sumber]

Taun 1996, Placebo ngarilis album PLACEBO, anu diteruskeun ku album WITHOUT YOU I'M NOTHING dina taun 1998[2]. ALbum BLACK MARKET MUSIC dirilis taun 2000[2]. Dina taun 2003, Placebo ngarilis album SLEEPING WITH GHOSTS, 3 taun sanggeus éta album dirilis, giliran albumMEDS nu dirilis[2]. ANu pamungkas nyaéta album BATTLE FOR THE SUN au dirilis taun 2009[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d (en)Placebo-Lastfm.com (diaksés tanggal 8 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i Placebo-kapanlagi.com (diaksés tanggal 8 Nopémber 2011)


Nulis.jpg