Plasmodium

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Plasmodium nyaéta genus eukariot unisélular anu mangrupa parasit obligat ti vertebrata jeung gegeremet. Siklus hirup spésiés Plasmodium ngawengku kamekaran di inang gegeremet panyeuseup getih anu lajeng nyuntikkeun parasit ka inang vertebrata mangsa nyeuseup getih. Parasit tumuwuh dina jero jaringan awak vertebrata (mindeng ogé dina ati) saméméh asup kana aliran getih pikeun nginféksi sél getih beureum. Karuksakan sél ieu anu salajengna matak gering, anu katelah malaria. Salila inféksi, parasit ti jero awak kabawa ku gegeremet anu nyedot getih, neruskeun siklus kahirupanana.[1]

  1. "CDC - Malaria Parasites - About". CDC: Malaria. U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Diakses tanggal 28 December 2015.