Probabilitas kasalahan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Error probabiliti dina tes hipotesis[édit | édit sumber]

Dina tes hipotesis dina statistik, dibedakan dua tipe eror.

  • Tipe I eror nu nolak null hipotesa lamun éta hipotesa bener; ieu ngagambarkuen hasil positip salah.
  • Tipe II eror nu gagal keur nolak null hipotesa nu salah; ieu ngagambarkeun hasil negatip salah.

Eror probabiliti dibedakeun ampir sarua.

  • Keur Tipe I eror, dilambangkeun ku α (alpha) sarta dipikanyaho minangka ukuran tina tes sarta 1 minus mangrupa husus tina tes.
  • Keur Tipe II eror, dilambangkeun ku β (beta) sarta 1 minus mangrupa power atawa 1 minus tina sensitip tina tes.

Eror probabiliti dina model statistik jeung ekonometrik[édit | édit sumber]

Loba model dina statistik sarta ekonometrik bakal ilahar dipaké keur ngurangan beda antara nilai panalungtikan jeung nilai prediksi atawa nilai téori. Beda ieu dipikanyaho minangka eror, waktu panalungtikan bakal leuwih hade dijelaskeun minangka sesa.

Eror bakal jadi variabel random sarta mibanda distribusi probabiliti.


Nulis.jpg