Probabilitas kasalahan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Error probabiliti dina tes hipotesis[édit | sunting sumber]

Dina tes hipotesis dina statistik, dibedakan dua tipe eror.

  • Tipe I eror nu nolak null hipotesa lamun eta hipotesa bener; ieu ngagambarkuen hasil positip salah.
  • Tipe II eror nu gagal keur nolak null hipotesa nu salah; ieu ngagambarkeun hasil negatip salah.

Eror probabiliti dibedakeun ampir sarua.

  • Keur Tipe I eror, dilambangkeun ku α (alpha) sarta dipikanyaho salaku ukuran tina tes sarta 1 minus ngarupakeun husus tina tes.
  • Keur Tipe II eror, dilambangkeun ku β (beta) sarta 1 minus ngarupakeun power atawa 1 minus tina sensitip tina tes.

Eror probabiliti dina model statistik jeung ekonometrik[édit | sunting sumber]

Loba model dina statistik sarta ekonometrik bakal ilahar dipake keur ngurangan beda antara nilai panalungtikan jeung nilai prediksi atawa nilai teori. Beda ieu dipikanyaho salaku eror, waktu panalungtikan bakal leuwih hade dijelaskeun salaku sesa.

Eror bakal jadi variabel random sarta mibanda distribusi probabiliti.


Nulis.jpg