Pterocarpus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Pterocarpus
Siki Pterocarpus echinatus
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicotidae
(unranked): Rosidae
Order: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Subfamily: Faboideae
Tribe: Dalbergieae[1][2]
Génus: Pterocarpus
Jacq.
Spésiés

35, see text

Sinonim
  • Amphymenium Kunth
  • Phellocarpus Benth.
  • Pterocarpus L.
Wood of Pterocarpus officinalis.

Pterocarpus nyaéta genus pantropik tutuwuhan ti kulawarga Fabaceae, sarta sacara informal diasupkeun kana cabang informal Pterocarpus monopilétik di jero Dalbergieae.[1][2] Ampir sakabéh spésiés Pterocarpus ngahasilkeun kai anu boga ajén ékonomi.[3] Ngaran ilmiahna ngandung harti "buah jangjang", nujul ka buahna anu siga aya jangjangan.

Kimia[édit | édit sumber]

Ptérokarpin nyaéta ptérokarpan anu aya dina Pterocarpus spp.[4]

Spésiés[édit | édit sumber]

Danget ieu, aya 35 spésiés anu geus ditarima:[5][6]

Catetan[édit | édit sumber]

1 Sababaraha sumber nyaruakeun P. echinatus jeung P. indicus.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "The dalbergioid legumes (Fabaceae): delimitation of a pantropical monophyletic clade". Am J Bot 88 (3): 503–33. 2001. doi:10.2307/2657116. PMID 11250829. http://www.amjbot.org/content/88/3/503.abstract. 
  2. a b "Reconstructing the deep-branching relationships of the papilionoid legumes". S Afr J Bot 89: 58–75. 2013. doi:10.1016/j.sajb.2013.05.001. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0254629913002585. 
  3. Meier E. "The Wood Database". 
  4. Pterocarpin at knapsack_jsp
  5. "ILDIS LegumeWeb entry for Pterocarpus". International Legume Database & Information Service. Cardiff School of Computer Science & Informatics. Diakses tanggal 11 February 2014. 
  6. USDA, ARS, National Genetic Resources Program. "GRIN species records of Pterocarpus". Germplasm Resources Information Network—(GRIN) [Online Database]. National Germplasm Resources Laboratory, Beltsville, Maryland. Diakses tanggal 11 February 2014. 
  7. Priyadi, H., Takao, G., Rahmawati, I., Supriyanto, B., Nursal, W. I., Rahman, I. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg