Rancah, Ciamis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Rancah
Kacamatan
Negara Bandéra Indonésia Indonesia
Propinsi Jawa Barat
Kapadetan - jiwa/km²


Rancah nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia, kira-kira 38 kilométer ti pusat kota kabupatén Ciamis. Daerah Rancah kakoncara hiji daerah anu ngahasilkeun mangpirang hasil pertaniana utamana kalapa. Masyarakat Rancah kakoncara religius jeung malotekar. Asal ngaran Rancah dicokot tina kecap ranca, nu hartina "situ leutik".

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Geografis[édit | édit sumber]

Administratif[édit | édit sumber]

Transportasi[édit | édit sumber]

transportasi ka/ ti rancah kawilang gampilna aya sababaraha akses jalan nu utama ti jalan propinsi ciamis-banjar tiasa belok di Cisaga atanapi jalan propinsi ciamis-cirebon tiasa belok di hayawang kec. kawali via rajadésa.., sareng aya kénéh akses jalan nu laina. Angkutan tiasa nganggo mobil elep (istilah urang sunda), rancah-banjar,rancah-ciamis atanapi rancah-bandung/ jakarta. masalah transportasi mah kawilang gampil tur loba.

 t·s·é 

Kabupatén Ciamis, Jawa Barat

Lambang kabupaten ciamis.gif

Kacamatan: Banjaranyar | Banjarsari | Baregbeg | Ciamis | Cidolog | Cihaurbeuti | Cijeungjing | Cikonéng | Cimaragas | Cipaku | Cisaga | Jatinagara | Kawali | Lakbok | Lumbung | Pamarican | Panjalu | Panumbangan | Panawangan | Purwadadi | Rajadésa | Rancah | Sadananya | Sindangkasih | Sukadana | Sukamantri | Tambaksari




Nuvola filesystems folder home.png