Ratu Inwon ti Joseon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Ratu Inwon
Ratu Joséon
Masa jabatan 1702-1720 (18 taun)
Dipayunan ku Ratu Inhyéon
Diteraskeun ku Ratu Séonui (pamajikan Raja Gyéongjong)
Ibu Suri Joséon
Tenure 1720–1724 (4 taun)
Wali Raja Gyéongjong (1720-1724)
Ibu Suri nu Agung karajaan Joséon
Tenure 1724 – 1757 (18 tahun)
Wali Raja Yéongjo (1724-1757)
Pasangan Raja Sukjong ti Joséon
Wangsa Gyéongju Kim
Rama Kim Joo-shin
Ibu Nyonya Jo
Gumelar 3 Nopémbér 1687
Joséon
Maot 13 Méi 1757 (usia 70)
Joséon
Makam Myeongreung, Goyang

Ratu Inwon (16871757) nyaéta ratu katilu Raja Sukjong ti Joséon.[1]

Biografi[édit | édit sumber]

Ratu Inwon dilahirkeun taun 1687, dina kadua puluh salapan bulan lunar taun katilu belas pamaréntahan Raja Sukjong, Ratu Inwon mangrupa anak kadua Kim Joo-shin (Hangul: 김주신, Hanja: 金柱臣)[2] jeung Nyonya Jo ti Wangsa Imchéon Jo (Hangul: 임천 조씨, Hanja: 林川 趙氏),.[3] Ratu Inwon boga dua sadérék lalaki, Kim Huyéon (Hangul: 김후연, Hanja: 金後衍) dan Kim Guyéon (Hangul: 김구연, Hanja: 金九衍), saurang lanceuk awéwé anu kawin jeung Mayor Lee Déonklin (Hangul: 시장이덕린, Hanja: 郡守李德隣), jeung saurang adi awéwé anu kawin jeung Yun Myéon-go (Hangul: 윤면교, Hanja: 尹勉教).[1]

Ratu Inwon kawin jeung Raja Sukjong taun 1702 sarta jadi ratu anu katilu.[4] Saenggeus Ratu Inhyéon pupus, sarta éksekusi Jang Hui-bin taun 1701.[1] Ratu Inwon beunang panyakit cacar taun 1711, tapi salamet.[1]

Saenggeus Raja Sukjong pupus taun 1720, Ratu Inwon jadi Ibu Suri (大妃 대비 daebi).[1] Saenggeus Raja Gyéongjong pupus, sarta naék tahtana Raja Yéongjo, dina taun 1724, Inwon jadi Ibu Suri nu Agung (大王大妃 대왕대비 daewangdaebi).[1]

Ratu Inwon pupus dina poé kadua puluh genep bulan tilu dina taun katilu puluh tilu pamaréntahan Raja Yéongjo (1757) di Istana Changdeok, Ratu Inwon yuswana 70 taun.[1] Ratu Inwon dimakamkeun di Myéongreung, Propinsi Gyéonggi, deukeut makam Raja Sukjong jeung Ratu Inhyéon.[1]

Gelar Anumerta [1][édit | édit sumber]

  • Ratu Inwon, Hyesun Jagyeong Heonryeol Gwangseon Hyeonik Kangseong Jeongdeok Suchang Yeongbok Yunghwa Hwijeong Jeongwoon Jeongui Jangmok Inwon Wanghu
  • 혜순자경헌렬광선현익강성정덕수창영복융화휘정정운정의장목인원왕후
  • 惠順慈敬獻烈光宣顯翼康聖貞德壽昌永福隆化徽精正運定懿章穆仁元王后.

Gambaran média[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Sejadah tokoh-tokoh Korea (id) diakses tanggal 14 Maret 2016
  2. Entitled as "Internal Prince Gyeongeun" (경은부원군)
  3. Entitled as "Lady Garim, Princess Consort to the Internal Prince" (가림부부인)
  4. Technically, she was King Sukjong's fourth Queen Consort, but is officially recorded as the third Queen Consort of King Sukjong. Jang Ok-jeong was the actual third Queen Consort, but was ousted upon Queen Inhyeon's reinstatement.
  5. Lee, Ga-on (7 May 2010). "Han Hyo-joo says she "hold fast" to her role in Dong Yi". 10Asia. Diakses tanggal 2013-02-03. 
Ratu Inwon ti Joseon
Gelar: Ratu Joséon
Pangawasa saméméhna:
Ratu Inhyéon
Pangawasa saenggeusna:
Ratu Séonui


Nulis.jpg