Gyeonggi-do

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gyeonggi-do
Ngaran Koréa
Romanisasi révisi Gyeonggi-do
McCune-Reischauer Kyŏnggi-do
Hangul 경기도
Hanja 京畿道
Ngaran pondok Gyeonggi (Kyŏnggi; 경기)
Statistika
Pangeusi 10,628,842 (2004[1])
Lega 10,867 km²
Pamaréntahan Propinsi
Ibukota Suwon
Babagian administratif 27 kota (Si), 4 county (Gun)
Wewengkon Sudogwon
Dialék Seoul
Peta lokasi
Peta Koréa Kidul nyorot propinsi ieu

Gyeonggi-do nyaéta propinsi pangpadetna di Koréa Kidul. Ibukota propinsina aya di Suwon. Seoul—kota panggedéna di Koréa Kidul tur mangrupakeun ibukota nasional— aya dina jajantung propinsi tapi sacara administratif misah jadi kota husus satingkat propinsi ti taun 1946.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Gyeonggi-do kabagi jadi 28 kota (si) jeung 3 county (gun). Di handap ieu Basa Sunda, hangul jeung hanjana.

Kota[édit | sunting sumber]

  • Suwon (수원시, 水原市, ibukota)
  • Ansan (안산시, 安山市)
  • Anseong (안성시, 安城市)
  • Anyang (안양시, 安養市)
  • Bucheon (부천시, 富川市)
  • Dongducheon (동두천시, 東豆川市)
  • Gimpo (김포시, 金浦市)
  • Goyang (고양시, 高陽市)
  • Gunpo (군포시, 軍浦市)

County[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]