Robert Downey Jr.

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. (gumelar Kota New York, Amérika Sarikat, 4 April 1965) nyaéta saurang aktor Hollywood asal Amérika Sarikat[1][2]. Downey ngamimitian karirna ti keur rumaja kénéh[2]. Robert mimiti minton dina film munggaranna minangka anggota pameran dina Saturday Night Live dina taun 1980-an[2]. Tumuwuhna kasuksésan pajuanganna éta diruksak ku kasus narkoba[2]. Antukna ngarobah kahirupanna sangkan datang kabinangkitan popularitasna, nepika dianggap minangka salah saurang aktor Hollywood[2]. Downey mangrupa anak kadua ti dua sadulur[1]. Robert miboga lanceuk awéwé ngaranna Allyson[1]. Nalika budak, Robert digedékeun di lingkungan panyieun film[1]. Bapana Robert Downey, Sr., dipiwanoh minangka sinéas anu mindengan nyutradaraan film indepénden[1]. Sedengkeun ibuna, Elsie Ford, nyaéta saurang aktris[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Biografi Robert Downey Jr. Diaksés 15 Juli 2015.
  2. a b c d e Biography Robert Downey Jr. Diaksés 15 Juli 2015.
Nulis.jpg