Sabana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sabana nyaéta lapang jukut nu dipinuhan ku rungkun/perdu.[1][2] Sistem biotik ieu biasana kabentuk di antara daérah tropis jeung subtropis.[1] Sababaraha buana nu miboga lapang sabana di antarana Afrika, Amerika Selatan, jeung Australia.[1] Saeutikna curah hujan jadi faktor nu ngadorong munculna sabana.[1] ku kituna sabana di sebut ogé padang jukut tropis.[1] Iklimna teu garing teuing pikeun jadi gurun pasir, nanging teu baseuh teuing pikeun jadi leuweung.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Hutan Sabana (Diakses pada tanggal 15 Juli 2011)
  2. Bioma Sabana (Diakses pada tanggal 15 Juli 2011)