Saitama, Saitama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kota Saitama
さいたま市
Lokasi Kota Saitama
Kota Saitama aya di Saitama, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Kantō
Préfektur Saitama
Karakter fisik
Area 217,49 km² (84 sq mi)
Populasi (as of 1 Juli, 2006)
     Total 1.182.115
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lambang
Tangkal Zelkova serrata(Keyaki)
Kembang Primula(Sakura-sou)
Kantor Pamarentahan Kota Saitama
Walikota Sōichi Aikawa
Alamat 〒330-9588
Saitama-shi, Urawa-ku
Tokiwa, 6-4-4
Nomer telpon +81-48-829-1111
Ramatloka resmi: Kota Saitama

Kota Saitama (さいたま市 -shi?) nyaéta ibukota jeung panglobana populasi di Préféktur Saitama di Jepang, aya di beulah kidul-wetan préféktur. Kota ieu gabungan ti kota-kota Urawa, Ōmiya, Yono jeung Iwatsuki. Saitama salah sahiji kota metropolitan di Jepang. Kiwari aya dina Wewengkon Megapolitan Tokyo tur kurang leuwih 15 - 30 kilometer kalereun pusat Kota Tokyo, loba nu digawe di Tokyo.

Kota sobat[édit | édit sumber]

Saitama mibanda genep kota sobat.

Tempat nu narik[édit | édit sumber]

Sumber[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:Saitama

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg