Samagaha

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Samagaha mangrupa kajadian astronomi anu dibalukarkeun ku hiji banda astronomi obah kana kalangkang hiji banda astronomi séjén. Istilah samagaha sok dilarapkeun pikeun samagaha panonpoé nalika posisi bulan nyelip diantara marcapada jeung panonpoé, atawa marcapada bulan nalika sawaréh atawa sakabéh wangun bulan katutup ku kalangkang marcapada. Tapina samagaha ogé bisa kajadian teu ngan kana marcapada atawa bulan wungkul, misalna planét séjén jeung satelit anu dipimilik ku planét séjén éta.

Nulis.jpg